ISPOVEST TAMARINE MAJKE KOJU JE PIJANAC UBIO NAKON ŠTO SE PONUDILA DA MU POMOGNE DA USTANE SA ZEMLJE: "Ubica je na toplom, a moje dete u hladnom grobu"

Autor:

Hronika

22.11.2023

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Motiv ovog groznog zločina nikada nije tačno utvrđen, iako je tokom istrage i suđenja otkriveno da je devojčica pokušala da pomogne pijanom Nikoliću koji je pao na zemlju.

ISPOVEST TAMARINE MAJKE  KOJU JE PIJANAC UBIO NAKON ŠTO SE PONUDILA DA MU POMOGNE DA USTANE SA ZEMLJE: "Ubica je na toplom, a moje dete u hladnom grobu"

Foto: MUP Srbije

Tačno pre 18 godina, na Aranđelovdan 2005. godine, dogodio se jedan od najmonstruoznijih zločina koji je potresao Srbiju. Trinaestogodišnju Tamaru Ivanović iz batajničkog naselja Šangaj, ubio je Dragan Nikolić, poznatiji kao Čombe, pijanac kome je devojčica samo pokušala da pomogne.

Ubistvo se desilo na zemljanom putu u blizini Železničke stanice, gde je Tamara bila sa svojim drugaricama. Nikolić je kuhinjskim nožem zadao 19 smrtonosnih uboda u leđa i grudi.

Motiv ovog groznog zločina nikada nije tačno utvrđen, iako je tokom istrage i suđenja otkriveno da je devojčica pokušala da pomogne pijanom Nikoliću koji je pao na zemlju. Ubrzo nakon zločina, Nikolić je uhapšen i osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo Tamare i 15 godina za obljubu i silovanje druge devojčice.

Tokom suđenja, Nikolić se sve vreme smeškao, a predsedavajući sudija Mirjana Ilić je izjavila da je nesumnjivo utvrđeno da je Nikolić na podmukao način ubio Tamaru, koja mu je samo htela da pruži pomoć. Nikolić je pokušao da opravda svoj zločin tvrdnjama da je bio pijan i da je devojčica napala njega, ali su veštaci dokazali da govori neistinu.

U policiji, kada je uhapšen, Nikolić je priznao zločin, ali je tokom suđenja promenio iskaz i tvrdio da je tek sutradan, čitajući novine, saznao da je ubijena devojčica i da je on verovatno kriv za to. Međutim, sud je odbacio ove tvrdnje i kao dodatni dokaz krivice naveo činjenicu da je Nikolić prodao Tamarin telefon, ali bez kartice koju je izvukao u noći ubistva.

Tamarini roditelji prisustvovali su suđenju i izricanju presude, iako im je bilo veoma teško da gledaju zločinca i slušaju njegove laži. Njihov život se iz korena promenio nakon ovog užasnog događaja, a Tamarin otac Branislav je izjavio da on i supruga više ne žive, već samo pokušavaju da prežive zbog svog drugog deteta, sina koji je još uvek mali.

Tamarinu majku Jelenu su pitali da li je zadovoljna kaznom koja je izrečena zločincu, a ona je odgovorila da oni nisu porodica koja želi smrt bilo kome. Njihova ćerka više nije sa njima i nijedna kazna neće moći da je vrati u njihov topli dom.

- Mi nismo porodica, niti ljudi, koji bilo kome žele smrt. Moje Tamare više nema i nijedna kazna je neće vratiti u topli roditeljski dom, ocu, majci, bratu, baki i deki, drugarima, svima koji su je voleli. Monstrum će nastaviti da živi, spava, jede, bude na toplom, dok je moje dete u hladnom grobu.


Dragan Nikolić se nalazi u zatvoru u Padinskoj Skeli, gde radi kao higijeničar i učestvuje u čišćenju hodnika. Prema saznanjima, on je miran i tih, a nikoga od svoje porodice nema ko mu dolazi u posetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading