JOŠ JEDAN OSNOVAC PRETIO NOVIM "RIBNIKAROM"! Sastavio spisak od 30 "meta" - Roditelji ne puštaju decu u školu u Bijelom Polju!

Autor:

Hronika

17.11.2023

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa roditelja učenika koji pohađaju osnovnu školu "9. maj" u Sutivanu, kod Bijelog Polja, odlučila je danas da obustavi slanje svoje dece na nastavu. Ova odluka proizilazi iz straha za bezbednost njihove dece nakon saznanja da je trinaestogodišnji učenik, prema njihovim tvrdnjama, pretnjama izrazio nameru da ubije 30 osnovaca sa spiska koji je sastavio.

JOŠ JEDAN OSNOVAC PRETIO NOVIM "RIBNIKAROM"! Sastavio spisak od 30 "meta" - Roditelji ne puštaju decu u školu u Bijelom Polju!

Foto: Profimedia

Crnogorska policija

Nakon sastanka s direktorkom škole Milijanom Bošković i razrednim starešinom Draganom Maškovićem, roditelji su apelovali na nadležne institucije da hitno reaguju, ističući da škola više ne pruža sigurnost za njihovu decu. Policija je izjavila da su juče sproveli sve potrebne radnje, saslušali više osoba i da i dalje rade na istrazi ovog slučaja, prema informacijama portala Dan.

Vladan Lalević, član Školskog odbora, zahteva privremeno zatvaranje škole dok se situacija temeljno ne ispita, uz poruku da deca neće prisustvovati nastavi dok se ne razjasni sve detaljno.

- Mi više nismo sigurni šta se može desiti. Treba da se deluje preventivno i neka nadležne državne institucije, od policije, preko Centra za socijalni rad, do psihologa i psihijatra, sve podrobno ispitaju - kazao je Lalević.

Roditelji su kazali da im je direktorka Bošković saopštila da je razgovarala sa učenikom i njegovim roditeljima. Dečak joj je, kako piše Dan, rekao da su to sve neistine i izmišljotine.

Direktorka OŠ "9. maj" Milijana Bošković je o ovom slučaju odmah obavestila Odeljenje bezbednosti, a inspektori su juče dolazili u školu. On je rekla da je juče razgovarala sa dvadesetak đaka i da su joj svi kazali da su čuli da postoji sporni spisak, ali da ga nisu videli.

- Jedan od njih se prisetio da je ovaj učenik nedugo nakon tragičnog događaja u Beogradu mahao nekakvim papirom i govorio "imam i ja vas ovde na spisku” - preneli su Danu roditelji deo razgovora sa direktorkom.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading