PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE DELU VRAČARSKE GRUPE! Bliži se trenutak objavljivanja presude - čeka se samo jedno!

Autor:

Hronika

15.11.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnicom se terete za krivično delo iznuda u pokušaju, za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina.

PONOVO ODLOŽENO SUĐENJE DELU VRAČARSKE GRUPE! Bliži se trenutak objavljivanja presude - čeka se samo jedno!

Foto: Printscreen MUP

Hapšenje Vračaraca

U Višem sudu u Beogradu danas je za 8. decembar odloženo suđenje Marku Taciću (23), Ivu Bukljašu (24) i Jovanu Bošnjaku (25), povodom optužbe da su pod silom i pretnjama pokušali od M. M. da iznude 15.000 evra u oktobru 2019. godine, a sve po nagovoru okrivljenog Luke Cerovića.

Suđenje je odloženo jer psihijatrijsko veštačenje nije završeno. Očekuje se da će suđenje biti nastavljeno 8. decembra, nakon završetka veštačenja.

Nakon što veštačenje bude kompletirano, advokati odbrane i tužilaštva će izložiti završne reči, a potom će uslediti izricanje prvostepene presude.

Optuženi Marko Tacić, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak i Luka Cerović suočavaju se s optužbama za pokušaj iznude od M. M. u oktobru 2019. godine.

Sva četvorica okrivljenih su zbog mnogo težih krivičnih dela početkom novembra prošle godine uhapšena i procesuirana pred Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK), kao deo grupe poznate kao "Vračarci" pod mnogo težim optužbama i nalaze se u pritvoru.

Na jednom od prethodnih suđenja, na molbu odbrane Viši sud je zatražio od TOK da se izjasni da li će preuzeti ovaj predmet, a danas je na suđenju pročitan odgovor TOK da za to nije zainteresovano.

U odnosu na Cerovića postupak je razdvojen jer se nalazio u bekstvu do 5. septembra prošle godine, kada se predao sudu.

Optužnica ih tereti za krivično delo iznuda u pokušaju, za koje je zaprećena kazna zatvora od 5 do 15 godina.

Očekuje se da će se suđenje nastaviti kako se psihijatrijsko veštačenje okonča, a pravosudni postupak će razjasniti tačne okolnosti optužbi i eventualno izreći odgovarajuće kazne.

Sumnja se da su od M. M. pokušali da iznude 15.000 evra tako što su ga 8. oktobra 2019. godine namamili da se nađe sa Markom T. ispred jednog restorana na Vračaru, zbog navodnog razgovora o proceduri za uvoz vozila.

Kada je M. M. svojim kolima stigao do restorana u automobil su ušla trojica optuženih i uz pretnju replikom pištolja ga naterali da vozi u šumu u naselju "Radiofar".

Tamo su ga tukli rukama, nogama, replikom pištolja i granom, tražeći da im da zahtevani novac, istovremeno ga optužujući da je sa još dva NN prijatelja odgovoran za nestanak zlatnog lančića iz kuće J. Ž. pre šest godina.

Pošto im je oštećeni, iz straha za svoju bezbednost i bezbednost svoje porodice, rekao da pristaje da im preda traženu sumu, skinuli su mu zlatni lanac s vrata i zadržali vozilo, dok im ne donese novac.

Optuženi su uhapšeni dva dana kasnije, 10. oktobra 2019. godine, prilikom primopredaje novca u restoranu na Vračaru.

Optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal oni se terete da su kao članovi grupe "Vračarci" počinili više krivičnih dela.

Kao vođe grupe Vračarci označeni su Nikola Vušović koji se nalazi u bekstvu i Uroš Pipevski koji je uhapšen u Portugalu, a grupa se sumnjiči za tri ubistva i pet pokušaja ubistva.

Cerović se tom optužnicom sumnjiči za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i podstrekavanju, Bukljaš za dva krivična dela teško ubistvo u pokušaju i pomaganju i krivično delo teško ubistvo, Bošnjak za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju, a Tacić za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i pomaganju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading