MATEJA UBIO DRUGA PO UZORU NA KOSTU KECMANOVIĆA? Gledao masakr u ''Ribnikaru'' , pokušao da zapali vršnjaka usred učionice, pa ga likvidirao dedinim pištoljem!

Autor:

Hronika

13.11.2023

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petnaestogodišnjak usmrtio u učionici vršnjaka.

MATEJA UBIO DRUGA PO UZORU NA KOSTU KECMANOVIĆA? Gledao masakr u ''Ribnikaru'' , pokušao da zapali vršnjaka usred učionice, pa ga likvidirao dedinim pištoljem!

Foto: Facebook

Pre tri dana, petnaestogodišnji Mateja Z. ubio je svog vršnjaka Pavlosa (15) i to pucajući na njega iz pištolja usred učionice, u nemačkom gradu Ofenburgu.

Kako tamošnji mediji navode, Mateja Z. je poreklom sa Kosova, a tog jutra je iz zaključanog ormara uzeo dedin pištolj i otišao u školu. Međutim, tinejdžer je najpre imao u planu da druga zapali - polio je Pavlosa zapaljivom tečnošću i pokušao da ga zapali, ali upaljač nije hteo da se upali.

Republika

Foto: Facebook

Mateja Z.

Policija je prilikom pretresa škole pronašla flašu u kojoj se sumnjalo da je zapaljiv materijal, dok je njegova majka (42) u izjavi za nemački "Bild" rekla da su je policajci pitali za ovu zapaljivu tečnost, ali je ona rekla da je jedino zapaljivo ulje za loženje koje imaju u podrumu. Takođe, potvrdila je da je oružje kojim je dečak ubijen pištolj Matejinog dede.

- Da, oružje je iz naše kuće, za šta svi snosimo odgovornost, ali pištolj je bio pod ključem - rekla je ona i dodala da Mateja nikada ranije nije imao veze sa oružjem, kao i da ne zna koji je motiv zločina koji je njen sin izvršio, ali da je pratio masovno ubistvo Koste Kecmanovića.

- Nedavno je bila pucnjava u školi u Srbiji i pratio je vesti. Gledao je i te horor scene na TikToku. Pre dva meseca mi je rekao da je na TikToku video kako je 14-godišnjak ubio vršnjaka u Loru na Majni zbog duga od 60 evra - priseća se majka.

Republika

Foto: Printscreen/www.tiktok.com/kostas.wife

Kosta Kecmanović

U policiji navode da bi motiv mogla biti ljubomora ili vršnjačko nasilje, dok su Pavlosovi drugovi rekli da su dečaci bili zaljubljeni u istu devojku.

- Od početka školske godine bio je prilično tajnovit, jedva da je govorio. Mora da se nešto dogodilo u školi. Da li postoji neka vrsta ucene, neka vrsta sprdnje? Sve su to spekulacije - rekla je Matejina majka i dodala da mu Pavlos nikada nije bio prijatelj.

Na kraju je dodala da joj je rečeno da može da ga vidi tek 22. novembra:

- Ne znam kako će da se nosi sa svim ovim. Žao mi je dečaka i njegove porodice. Mateja je moje jedino dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading