PRAVILI LAŽNA DOKUMENTA, A NAPLAĆIVALI NA OSNOVU OVOGA: Pala kriminalna grupa!

Autor:

Hronika

25.10.2023

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

PRAVILI LAŽNA DOKUMENTA, A NAPLAĆIVALI NA OSNOVU OVOGA: Pala kriminalna grupa!

Foto: MUP Srbije

Ilustracija

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK danas je na teritoriji Srbije lišeno slobode šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od juna 2022. godine do danas izvršili krivična dela falsifikovanje isprave iz člana 355 i udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 KZ.

Uhapšeni su S.P., N.Š., Ž.B., V.M., M.P. i D. N., navodi se u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal. Oni se sumnjiče da su izrađivali falsifikovana dokumenta zainteresovanim licima za novčane iznose od 1.200 do 2.500 evra, u zavisnosti od kvaliteta izrade kao i da li se radi o pojedinačnom dokumentu ili tzv. kompletu (lična karta, pasoš, vozačaka dozvola).

Isprave su izrađivane za srpsko tržište kao i za zemlje EU, a sve u cilju daljeg vršenja krivičnih dela. Kako se navodi, u toku je pretresanje prostorija na više lokacija. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading