JELENA MARJANOVIĆ UBIJENA ZBOG DROGE I POVERLJIVIH INFORMACIJA? Detektivka iznela šok detalje likvidacije pevačice - ''UHOĐENA JE''!

Autor:

Hronika

23.10.2023

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detektivka koja je bila deo tima koji je istraživao ubistvo Jelene Marjanović, progovorila o detaljima slučaja.

JELENA MARJANOVIĆ UBIJENA ZBOG DROGE I POVERLJIVIH INFORMACIJA? Detektivka iznela šok detalje likvidacije pevačice - ''UHOĐENA JE''!

Foto: N. Pančić

Katarina Ostojić, detektivka koja je bila deo tima koji je istraživao ubistvo pevačice Jelene Marjanović, govorila je o zločinu, a ono što je rekla mnoge je iznenadilo.

- Jelenu Marjanović je ubila organizovana grupa ljudi. Ima više osoba, i muškaraca i žena. E sad, kome je bilo u interesu da je ubije... pa mislim da je to bilo u interesu nekim ljudima kojima je preča droga od života. Jelena je mnogo toga znala, bila je obaveštena. Neko je očigledno iz tih krugova u kojima se ona kretala posumnjao da bi ona tu neku informaciju ili neko njeno zapažanje raširiti dalje ili eventualno prijaviti. Ona je nešto znala za drogu i mnogo što šta. I mislim da je tu glavni problem njenog sklanjanja i uništenja - rekla je ona i dodala:

- Jelena je bila uhođena i praćena putem mobilnog telefona. Sigurno je i Zoran praćen i prisluškivan takođe putem mobilnog telefona. Javnost nije obratila pažnju na reči Vladimira Marjanovića koji je rekao da je par dana pre Jeleninog nestanka video neka vozila koja se kreću u blizini njihove kuće. Ali to mu tada nije bilo sumnjivo - rekla je Ostojić za "Otisak" pre oko godinu dana.

Republika

Foto: Public/Promo

Jelena Marjanović, ubijena

Podsetimo, pre šest godina na nasipu Crvenka u Borči, ubijena je pevačica Jelena Marjanović. Za njeno ubistvo na 40 godina kazne zatvora osuđen je njen suprug Zoran Marjanović, ali je nedavno pušten na slobodu. Od početka ovog slučaja, javnost je podeljena, na one koji veruju da je Zoran kriv i na one koji smatraju da je nevin,

Rasvetljavanje ovog zločina, počinjenog prema optužnici 2. aprila 2016. oko 17 sati, i dalje prate brojne nejasnoće. Do danas čak ni vreme smrti nije sa stopostotnom sigurnošću utvrđeno, a misterija je i šta se dešavalo u noći između 2. i 3. aprila, jer je telo pronađeno sutradan. Stručnjak i patolog Zoran Stanković u svom nalazu je utvrdio da je telo, po svim pokazateljima, u vodi bilo najmanje pet do šest sati, a najduže 10, a možda i više časova. Ovaj nalaz donekle stavlja pod znak pitanja vreme zločina.

Tužilaštvo je navelo veštačenje komisije veštaka u kom je saopšteno da su 2. aprila 2016. godine, Zoran Marjanović, Jelena i njihova ćerka otišli su na nasip u Borči. Prema rečima svedoka, pevačica je krenula da trči, a Zoran je odmah krenuo za njom. "Navukao" je da se spusti u podnožje nasipa, ka samom kanalu koje je "nevidljivo" sa ulice i koje je samim tim "idealan teren za ubistvo". Ćerka je, kako se navodi, ostala na delu na kojem se od drveća "ništa ne vidi".

- Analiza baznih stanica i kretanja okrivljenog i pokojne Jelene Marjanović duž nasipa, pokazuje da je njihov susret oko 17 časova na otvorenom prostoru u zoni mesta kritičnog dogadaja bio neizbežan. Evidentno je da je Zoran Marjanović više puta pozivao telefonom pokojnu suprugu iz zone mesta ponovnog uključenja, tačnije, mesta koje je blizu mesta zločina. SMS koji je primio po uključenju telefona nije mogao da izbegne, a upravo to je pokazalo njegovu poziciju u zoni mesta ponovnog uključenja odnosno ubistva. Zoran Marjanović je nakon ponovnog uključenja telefona, telefonirao bratu iz zone mesta ponovnog uključenja koje je takođe blizu zone gde je nađeno njeno telo i to pre nego što su kamere registrovale njegov prolazak prema kući Jahović, odnosno prema rampi Šljunkara - naveli su tada iz Višeg javnog tužilaštva.

Republika

Foto: Instagram.com

Jelena Marjanović i Zoran Marjanović

Policajac ukrao telefon i obrisao slike

Nekadašnji šef Odseka za krvne delikte Žarko Popović, svojevremeno je izneo podatak da je jedan policajac sa lica mesta ukrao Jelenin telefon i obrisao sve slike sa telefona.

- Greška je bila što je kolega naš, policajac, ukrao telefon sa lica mesta od pokojne Marjanovićke i očistio kompletan sadržaj sa telefona. Nije bitno očistiti telefonske brojeve, oni mogu da se skinu sa baznih stanica. Problem je ako su bile neke fotografije na vacapu i vajberu. Ona je bila javna ličnost, pevačica, možda je tu bilo i nekih lascivnih fotografija, ili bilo čega, koje je moglo njenog muža da iziritira da napravi tako nešto. I sledeća, najveća greška koja je po meni urađena, je što je posle 16 dana tek pretrešena kuća Zorana Marjanovića - rekao je Popović u jednoj emisiji i dodao da se policajac i osuđeni Zoran Marjanović poznaju od ranije.

- On je poznavao Zorana Marjanovića pošto je taj kolega prethodno radio u policijskoj stanici Palilula. On je teritorijalno pokrivao Ovču i Borču i oni su se tako poznavali. Inspektor koji radi na određenom terenu, neophodno je da poznaje sve ljude tamo. To vam je jedan strašan izvor informacija. I poštene i nepoštene, i ovakve i onakve, i tako dalje. On je poznavao Zorana Marjanovića, i verovatno je hteo nešto... Ne znam, nije mi jasno, neću da dajem ishitrene izjave. Uglavnom je kod njega pronađen mobilni telefon Jelene Marjanović i 20 evra koje je on uzeo sa lica mesta. Ja ne verujem da je on to uradio da bi stekao protivpravnu imovinu i korist, jer to je telefon koji nije bio ništa posebno. Već je star, korišćen telefon i 20 evra ti ne rešava životnu egzistenciju. Meni je najčudnije da taj čovek nije otišao u istražni zatvor i da dobije krivičnu prijavu za ometanje istrage. Tužilac mora da odgovori na to - zaključio je Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije. Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading