KO JE "NEDODIRLJIVI" FILIP KORAĆ KOJI JE UHAPŠEN U MAĐARSKOJ? Desna ruka Luke Bojovića, ČOVEK IZ SENKE!

Autor:

Hronika

11.10.2023

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Koraćem traga i Bosna i Hercegovina, koja je takođe raspisala međunarodnu poternicu za njim zbog trgovine drogom.

KO JE "NEDODIRLJIVI" FILIP KORAĆ KOJI JE UHAPŠEN U MAĐARSKOJ? Desna ruka Luke Bojovića, ČOVEK IZ SENKE!

Foto: pixabay.com/Public

Čuveni srpski kriminalni šef Filip Korać, uhapšen je u petak u Mađarskoj, saznaju beogradski mediji. Korać je uhapšen po nalogu francuske policije. 

Za Koraćem traga i Bosna i Hercegovina, koja je takođe raspisala međunarodnu poternicu za njim zbog trgovine drogom.

Kako smo nedavno pisali, Korać je osuđen pred hrvatskim organima, dok su ga srpske vlasti oslovljavale kao jednog od najopasnijih kriminalaca na našim prostorima.

Filipa su povezivali sa teškim ubistvom, a i Bojan Hrvatin, govorio je o Filipu i koliko je bio trn u oku klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Hrvatin je inače jedan od pripadnika kriminalne grupe Velje Nevolje, a u tužilaštvu je govorio da su članovi tog klana fotografije izmasakriranih tela slali Filipu Koraću, kako bi ga zaplašili. Jedna od fotografija jasno prikazuje otvorene pretnje Koraću. 

Republika

Foto: Tanjug/Estock/ST/AP

 

Protiv Koraća obustavljena je istraga i kada se našao u žiži javnosti nakon ubistva Blaže Đurovića u martu 2018. godine na Dušanovcu.

On je proteklih godina označavan kao osoba bliska „škaljarskom klanu“, koji je u dugogodišnjem sukobu sa „kavačkim“, a iza kog stoji Radoje Zvicer. „Kavački klan“ blizak je upravo grupi uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka, te je jasno da je između njih postojao sukob.

Inače, Korać je poznat široj javnosti još od 2016. godine, kada je priveden zbog saznanja o ubistvu Čede Đokića, koje se dogodilo avgusta iste godine u Zvorniku. Godinu dana kasnije, njegovo ime ponovo je osvanulo u medijima, i to nakon derbija ljutih rivala.

Naime, tokom derbija Partizana i Crvene zvezde, na južnoj tribini stadiona u Humskoj, došlo je do opšte tuče između navijača Partizana i pokušaja preuzimanja južne tribine.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

Korać je tada označen kao organizator nereda.

Prošle godine, Korać je osuđen pred Opštinskim sudom u Zagrebu zbog falsikovanja hrvatskog pasoša. Njemu je izrečena uslovna kazna zatvora od godinu dana, sa rokom provere od pet godina i takođe novčana kazna od 75.000 kuna.

Korać je priznao da je imao i koristio falsifikovani hrvatski pasoš. Tvrdi da ga je koristio jer se bojao za život te da mu je prećeno ubistvom.

Sa druge strane, dok su vlasti označavale Koraća kao neprijatelja države, Belivuk je tokom saslušanja 7. februara izneo tvrdnje kako je sada Korać preuzeo poslove oko droge i saradnju sa državom, dok je to do hapšenja radio klan Belivuk - Miljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading