GODINU DANA OD KADA NAS JE NAPUSTILA MALA PETRA: Majka Suzana očajna: Njenu ćerkicu je otac udavio u kofi vode!

Autor:

Hronika

01.10.2023

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo male Petre dogodilo se 4. oktobra 2022. godine.

GODINU DANA OD KADA NAS JE NAPUSTILA MALA PETRA: Majka Suzana očajna: Njenu ćerkicu je otac udavio u kofi vode!

Foto: Privatna arhiva

Pre tačno godinu dana, devojčica Petra Budimirović (2) iz Vršca je izgubila je život, kada ju je otac udavio u kofi vode. Njena majka, Suzana, mesecima se borila da pobegne od svog supruga, Marka Budimirovića, koji ju je kontinuirano maltretirao i zlostavljao.

Ubistvo se dogodilo 4. oktobra 2022. godine. Marko Budimirović, otac dvogodišnje Petre, tog dana je uzeo dete od majke i odveo je u svoj iznajmljeni stan. Nakon toga, poslao je poruku svojoj supruzi Suzani u kojoj je najavio da će ubiti dete i sebe. Suzana je odmah pozvala policiju, ali je Marko Petru udavio u kofi sa vodom, kao što je kasnije otkriveno nakon obdukcije, a potom izvršio samoubistvo.

Republika

Foto: ST.N.Mutic

 

Ovaj strašni zločin je pokazao je niz propusta nadležnih institucija koji su prethodili tragediji.

Suzana je mesecima pre ubistva tražila pomoć i upozoravala da je njen bivši partner nasilnik.

Suzana put je prijavila nasilje u porodici svog bivšeg supruga pola godine pre nego što je Petra ubijena, tačnije 30. aprila 2022. godine. Nakon te prijave, saznalo se da je nasilje trajalo godinama, od samog početka njihovog zajedničkog života, odnosno od kraja 2017. godine.

Nakon te prve prijave, izrečena je mera zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom na 48 sati, a istog dana je Osnovni sud, na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, produžio hitne mere na 30 dana, do 1. juna 2022. godine.

Iako je 5. maja te godine slučaj ove porodice razmatran na grupi za koordinaciju i saradnju kojom rukovodi Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu, iako je utvrđeno da postoje problemi u partnerskim odnosima, nije izbegnut zločin.

Čak i nakon što je doneta zabrana prilaska Marku Budimiroviću u odnosu na majku devojčice, on je i dalje imao pravo da viđa svoju ćerku. Ovo pravo je zadržao i nakon što mu je izrečena presuda samo sedam dana pre nego što je počinio užasan zločin. Tada je osuđen na godinu dana uslovno, sa rokom provere od tri godine, uz obavezno psihijatrijsko lečenje.

Suzana, majka devojčice, je izašla na ulicu da protestuje zajedno sa građanima Vršca nakon što je izgubila svoju ćerku. Njeno srce bilo je slomljeno, ali je hrabro koračala ka institucijama koje su je razočarale svojim propustima.

Suzana je javno izjavila da je unapred upozoravala sve da će se ovakva tragedija desiti, ali da joj niko nije verovao.

- Svima sam rekla da će ovo da se desi. Ja pričam, niko mi ne veruje. Toliko nepoverenja.. - rekla je Suzana tri dana nakon što joj je ćerkica brutalno ubijena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading