Podneta optužnica protiv dve osobe za skladištenje opasnog otpada

Autor: Tanjug

Hronika

03.03.2018

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle završene istrage povodom tona otpada otkrivenih u centru obrenovačkog sela Vukićevica i u Markovića kraju, tužilaštvo je podnelo optužnicu protiv dve osobe, piše današnja "Politika".

RepublikaFoto: pixabay.com
Podnete dve optužnice zbog tone otpada/Foto: Ilustracija

Prema nezvaničnim saznanjima lista, svakom od optuženih stavljeno je na teret po jedno krivično delo, i to nedozvoljeno unošenje opasnih materija u Srbiju i njihovo nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje.

Sud je prihvatio optužnice za prve dve lokacije i zakazao glavni pretres. Jednom osumnjičenom pritvor je produžen, a za drugog još nije doneta konačna odluka.

Optužnice su podignute za skladištenje otpada na dve lokacije - jedna je plac i skladište u centru Vukićevice, gde su rizične materije otkrivene 14. 15. i 16 decembra, a druga Markovića kraj, gde su 31. decembra zatečena razbacana burad sa toksinima. 

Za treću lokaciju još nije podignuta nijedna optužnica, jer iskopavanja i analize nisu završeni.

U Vukićevici je otkrivena burad zakopana na placu iza porodične kuće Z.M. i tada je nađeno 21.959 kilograma opasnog otpada.

Samo pet dana posle ovog otkrića, dva kilometra od prve lokacije, na porodičnom imanju Z.M. u Markovića kraju, pripadnici BIA otkrili su burad razbacanu po njivi i na tom mestu zatečena je 21 tona otpada za koji se takođe sumnja da je opasan i da je sličan onom prvom.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading