MLADIĆ IZ SOMBORA VEĆ DEVET MESECI U PRITVORU, VEŠTAK POTVRDIO: Uroš Knežević mora na SLOBODU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utvrđeno da moj sin nije ispalio hitac u bankomat jer bi, u tom slučaju, pogodio ženu koja se tu nalazila, kaže Stojan Knežević

MLADIĆ IZ SOMBORA VEĆ DEVET MESECI U PRITVORU, VEŠTAK POTVRDIO: Uroš Knežević mora na SLOBODU!

Foto: Privatna arhiva, Printscreen

I šta ćemo sad?! Veštak-balističar potvrdio je da Uroš Knežević, koji već devet meseci čami u pritvoru, nije ispalio hitac u centru Sombora, ali odluke o puštanju na slobodu još nema!


- Svaka odrasla osoba koja se nalazila u prostoru bankomata na putanji ispaljenog projektila nesumnjivo bi bila pogođena. U trenutku udara projektila u bankomat očekivana je reakcija osobe koja se nalazi neposredno do bankomata, u vidu trzaja, vrlo slično kao i reakcija na zvučni efekat pucnja - stoji u nalazu veštaka Dejana Belića.


BLISKA DEMOKRATAMA


O čemu se, u stvari, radi?


Jedna od najbitnijih stavki optužnice je baš pomenuti navodni hitac koji je Uroš ispalio tokom svađe s braćom Cidler, što su i oni sami negirali u svom iskazu. Zbog toga otac Stojan Knežević i advokati najavljuju podnesak Višem sudu u Somboru, sa zahtevom za hitno ukidanje pritvora i, kako dodaju, uzdaju se u profesionalnost sudija Radmile Vujin. U rešenju o pritvoru je izričito navedeno da će sud uzeti u obzir nalaz balističara prilikom sledećeg odlučivanja.

Foto: Privatna arhiva

Uroš Knežević

 

- Advokatska kuća Nemanje Aleksića, koja brani mog sina, zgrožena je radom tužiteljke Jadranke Dedić. Ona od početka i po svaku cenu drži Uroša u pritvoru, pritiska svedoke da lažno svedoče, ne uvažava nijedan iskaz koji mu ide u prilog. Ona je primer koliko je korenje Demokratska stranka pustila u somborskom pravosuđu, a po gradu se priča da "neko jak" ne da mom sinu da izađe na slobodu - ogorčen je otac Stojan.


On podseća da je Nacionalni centar za kriminalistiku i forenziku uradio veštačenje tragova uzetih s Uroševih ruku, takozvanu parafinsku rukavicu, a nalaz je nedvosmisleno pokazao da nije pucao.


SITNA ČARKA


- Taj nalaz smo dobili tek posle 45 dana, uz više telefonskih poziva advokata i podnesaka, da bi tužilac kasnije rekla da taj nalaz nije bitan! Nečuveno! Kao roditelj sam pisao u dva navrata i podnosio podneske glavnom višem tužiocu Goranu Divjaku u Somboru, ali me nije udostojio razgovora uprkos dokazima o bahatosti i drskosti Dedićeve - kaže Knežević.


On je nedavno u jutarnjem programu TV Pink rekao da je njegov sin bio učesnik manjeg sukoba 3. januara ove godine.


- Jeste došlo do manjih čarki između ta dva brata Cidler i mog sina, ali to se završilo rukovanjem i tu je završena cela priča, da bi ga, na kraju, optužili na osnovu snimaka nekih kamera iz centra grada, a ti snimci su uzeti na neregularan način. Moj sin je negirao optužbe od prvog dana. Nijedan od braće Cidler nije rekao da su bili životno ugroženi, da je on pucao na njih. Nijedan svedok ga ne tereti... Sve optužbe protiv njega nemaju veze s istinom - ispričao je Stojan za TV Pink.

 

Tužiteljkin sin kandidat na izborima


Stojan Knežević kaže da se tužiteljkin sin Stefan Dedić kandiduje za izbore naredne godine.


- Uveliko lepi po gradu flajere i reklame, a moj Uroš mu smeta zato što je Srbin, član i aktivista SNS i što može da privuče 500 mladih ljudi koji veruju u budućnost Srbije i politiku naše države. Mora da je neko računao 500 mladih glasova više u korist Ćute, Mute, Đilasa, Jeremića i njima sličnih - dodaje Stojan.


Spremaju lažne svedoke?


Urošev otac kaže da se priča da tužiteljka sprema neke nove, lažne, svedoke:


- To im je sledeći korak. Zbog toga smo odlučili da od danas pokrenemo peticiju za njenu smenu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading