OGLASIO SE MUP O DEČAKU KOJI SE OTROVAO: "Bio je bolestan"

Autor:

Hronika

08.09.2023

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog plasiranja neproverenih infromacija, sa roditeljem je obavljen razgovor.

OGLASIO SE MUP O DEČAKU KOJI SE OTROVAO: "Bio je bolestan"

Foto: Shutterstock

Policija ilustracija

Nakon prijave da je desetogodišnjaku juče pozlilo po povratku iz škole i da je kod njega primećeno prisustvo trovanja opijatom, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, dosadašnjim radom utvrdili su da je dečak popio lekove koje je, kako se sumnja, prethodno uzeo iz kućne apoteke njegovih babe i dede, saopštio je MUP.

Policija je obavila razgovor sa dečakom i njegovom majkom, kao i sa babom i dedom kod kojih je boravio pre odlaska u školu, a koji su rekli da je dečak ranijih dana bio bolestan, zbog čega je koristio lekove protiv temperature, navodi se u saopštenju.

Jedan od roditelja učenika škole, objavio je na grupi da je dečaku neko dao bombone sa opijatima. Zbog plasiranja neproverenih infromacija, sa njom je obavljen razgovor, kao i sa ostalim zaposlenima u školi i svedocima, koji nisu potvrdili takve navode.

- Dobro jutro, jedno obaveštenje. Moje koleginice dete ( treći razred) trenutno je u bolnici. Juče su mu ispred škole dali nešto (bombonu, žvaku) i odjednom se dete onesvestilo nasred ulice. Analizom krvi su utvrdili konzumiranje amfetamina. Dečak je sada dobro, na svu sreću. Ali ono što hoću da kažem stalno razgovarajte sa svojom decom o tome, što verujem i radite. U pitanju je druga škola što ne znači da ih nema i ispred naše škole - navodi se u poruci.

Kako se navodi, ovim je isključena mogućnost da je izvršeno krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga, odnosno da je maloletnik došao u posed opijatima od strane druge osobe.

O dečakovom stanju policija je obaveštena juče od strane Kliničkog centra u Kragujevcu, gde je dečak brzom reakcijom školskog policajca i zaposlenih u školi vozilom Hitne pomoći dovezen na pregled. Policija je odmah preduzela sve mere i radnje i pojačala kontrolu u neposrednoj blizini škole koju dečak pohađa.

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu obavešteno je o svemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading