SUD GA KAZNIO JER JE PROGANJAO KOLEGU RADI "FIZIČKOG ZBLIŽAVANJA": Nesvakidašnja presuda u Čačku - ostavljao mu neverovatne poruke, pa mu dobacio i PREZERVATIV!

Autor:

Hronika

31.08.2023

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okrivljeni Čačanin je proganjao kolegu u periodu od 6. decembra 2018. godine do 24. oktobra 2019. godine.

SUD GA KAZNIO JER JE PROGANJAO KOLEGU RADI "FIZIČKOG ZBLIŽAVANJA": Nesvakidašnja presuda u Čačku - ostavljao mu neverovatne poruke, pa mu dobacio i PREZERVATIV!

Foto: pixabay, Shutterstock

Presuda

Osnovni sud u Čačku kaznio je meštanina M. M. (63) sa šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog krivičnog dela proganjanja. Ova vrsta krivice, inače, uvedena je u srpski Krivični zakonik 2017. godine, a zaprećene kazne su od novčane do deset godina lišenja slobode.

U presudi stoji da je okrivljeni od 6. 12. 2018. do 24. 10. 2019. "u cilju fizičkog približavanja oštećenom, protivno njegovoj volji” počinio to nedelo.

U izreci presude navedeno je čak 18 slučajeva proganjanja gde je M. M. na živčanoj osnovi mučio kolegu, a inače su zajedno radili u najpoznatijem čačanskom preduzeću.

Sudija je u izreci koja sadrži 18 tačaka, i pored drugog, navela da je okrivljeni ovako radio...

- Tužibabo, nisi mi platio, ručak u Bosni od 260 evra. Zatim je januara 2019. ispred oštećenog bacio upakovan prezervativ, pa na vratima direktorove kancelarije stavio nalepicu s tekstom: "Preduzeće za posredovnje svega i svačega, specijalitet – prodaja magle."

Posle toga je 6. 5. 2019. na vratima kancelarije svog direktora postavio tekst: "Mališa, sa funkcijom direktora”.

Okrivljeni je onda, pošto mu sve to nije bilo dovoljno, 22. 7. 2019. na svom radnom sotolu postavio ukrasnu kuglu na kojoj su fotografije oštećenog i njegovog oca, a ispod poruka: "Titulaši, kompleksaši, šta vas plaši ured moje mračne noći, vi živite u samoći."

Dana 18. 8. 2019. na plafonu kancelarije gde su oba bili zaposleni, okrivljeni je zalepio fotografiju gde je snimljeni oštećini i njegov otac, i tekstom: "Gleda tebe tvoj tajo sa visine ovoliko voli.”

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading