OTIŠLI NA LETOVANJE I NIKADA SE NISU VRATILI! Crni dani odmora za porodice STRADALIH iz Srbije - na plažama Crne Gore, Italije i Grčke utopilo se PETORO LJUDI

Autor:

Hronika

31.08.2023

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreće kao što su utapanja na plažama tokom leta su duboko potresne i ostavljaju trajne posledice na porodice i prijatelje žrtava.

OTIŠLI NA LETOVANJE I NIKADA SE NISU VRATILI! Crni dani odmora za porodice STRADALIH iz Srbije - na plažama Crne Gore, Italije i Grčke utopilo se PETORO LJUDI

Foto: Printscreen/Društvene mreže

Mladić Vladimir J. (30) iz Kragujevca koji se utopio u utorak na grčkom ostrvu Lefkada, nažalost nije jedini državljanin Srbije koji je na taj način tragično izgubio život ovog leta.

Kragujevčanin je preminuo u utorak na popularnoj plaži na Lefkadi, a kako su preneli grčki mediji, mladić je na letovanju bio s devojkom i dvoje prijatelja. Kako se ranije pisalo do utapanje je došlo nakon što je Kragujevčanin ušao u more kako bi spasio devojku koju su potopili veliki talasi, nažalost, on nije uspelo da se spasi.

Crnogorsko primorje, Italija i Grčka bile su pogubne za naše turiste ove sezone

Pored Vladimira iz Kragujevca još četri državljanina Srbije utopila su se u avgustu na odmorima gde su letovali sa svojim porodicama.

Zoran J. (50) iz Majdanpeka 18. avgusta izgubio je život na Crnogorskom primorju, u Sutomoru. Zoran je na odmoru bio s porodicom i prijateljima, a tragedija se dogodila dan pre povratka kući.

- Nedelju dana ranije, 11. avgusta, u popularnom letovalištu Nikiti na Sitoniji preminuo je srpski turista star 48 godina. Njegovo telo je poslato na obdukciju, a navodno je smrt nastupila kao posledica srčanog udara, a ne utapanja. Istina je da je bio u vodi s porodicom - izjavili su tada očevici.

Pred decom se 3. avgusta utopio i srpski državljanin Jahir A. (46). On je s porodicom bio na letovanju u Italiji.

Republika

Foto: Printscreen/facebook

 

- Letovali su u mestu Rimini. Muškarac je bio u vodi, na dušeku, kada je odjednom počeo da doziva pomoć i maše rukama. Potom je upao u vodu. Spasioci su odmah intervenisali, ali je bilo prekasno jer se čovek utopio kada je pao s dušeka. Vetar ga je odgurao 300 metara od obale, a onda su ga talasi preklopili - ispričali su očevici.

Safet Omerović (58), privrednik iz Tutina, utopio se 2. avgusta u Ulcinju. Očevici su ispričali da se tragedija dogodila na Velikoj plaži. Navodno, i za nesrećnog čoveka kobni su bile jake morske struje i veliki talasi.

Države i turističke zajednice često rade na unapređenju bezbednosti na plažama kroz bolje obuke spasilaca, obeležavanje bezbednih zona za kupanje i pružanje informacija posetiocima o rizicima na otvorenim vodama.

Nažalost, nesreće tokom letnjih odmora nisu retke i važno je da se svi putnici informišu o uslovima i potencijalnim opasnostima pre nego što se upuste u aktivnosti na vodi ili na plaži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading