OBRT NA SUĐENJU HIRURGU SA VMA: Supruga NE ŽELI da ga tereti, ODBILA DA SVEDOČI!

Autor:

Hronika

24.08.2023

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prošlo je dosta vremena i našoj deci potrebna su oba roditelja, rekla je I. O.

OBRT NA SUĐENJU HIRURGU SA VMA: Supruga NE ŽELI da ga tereti, ODBILA DA SVEDOČI!

Foto: Google maps

VMA

Ivana O. supruga Nikole O. hirurga sa VMA koja je zadobila teške telesne povrede zbog zlostavljanja koje je, kako se sumnja, trajalo 27 dana, odbila je danas pred sudom da svedoči protiv supruga i zamolila sud da ga pusti da se brani sa slobode.

Na današnjem ročištu Ivana O. je trebalo da ispriča kroz kakvu "torturu" prošla u januaru, februaru ove godine, međutim ona je iskoristila zakonsko pravo i odbila da svedoči protiv supruga, piše Blic.

- Hoću da obrazložim zbog čega sam se odlučila na korak. Prošlo je dosta vremena i našoj deci potrebna su oba roditelja. Medijska eksponiranost slučaja loše utiče na decu, imali su mnogo neprijatnih situacija. Oni čitaju sve što mediji pišu, te želim da se ova agonija završi - rekla je ona.

Kako je kazala, ona je tražila tužiocu da deca oca viđaju van pritvora, te i da deci otac strašno nedostaje.

- Ukazujem im a će tata doći i da će se vratiti. Vreme je prošlo, Nikola i ja smo imali vremena da razmislimo o odnosu i da ćemo sve uraditi zbog naše dece. Ovo govorim kao majka - rekla je ona.

Ivana je nesporedno nakon što je završila svedočenje izašla iz suda zbog dece. Istakla je da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i da ne ističe imovinsko pravni zahtev.

Izvinio se žrtvi

Nikola O. nakon izjave zene, iskoristio je njeno prisustvo kako bi joj se izvinio.

- Na prošlom pretresu sam izjavio da mi je žao što Ivana nije bila tu, pa bih sada želeo lično da joj se izvinim za sve loše što je preživela ovih 17 godina od kako se poznajemo, a ne samo poslednji period - rekao je on.

Tužilaštvo je tražilo da se opet ispitaju lekari koji su pregledali Ivanu O., ali i policijska službenica iz Zemuna.

Advokat Nikole O. rekao je da se protivi ispitivanju, jer su svi nalazi i izjave već uzete i naveo je da će dostaviti tužilaštvu sporazum o priznanju krivice.

Podsetimo, hirurg sa VMA se sumnjiči da je pretukao suprugu nanevši joj teške telesne povrede. Osim toga, Nikola se tereti i za neovlašćeno posedovanje vatrenog oružja.

Nikola je na nedavno održanom pretresu izneo svoju odbranu. On je ispričao detaljno sve što se dogodilo između njegove supruge i njega, priznao delo i izjavio da se kaje.

Njegova odbrana zatražila je da Sud razmotri Nikolin zahtev o tome da sklopi sa nadležnim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice i adekvatno ga kazni.

Takođe, zatraženo je i njegovo puštanje iz pritvora ili zamena za drugu, blažu meru, s obzirom na to da se on nalazi iza rešetaka od trenutka hapšenja u februaru mesecu.

Svedočio i brat optuženog doktora

Na današnjem suđenju iskaz je dao i Dragan O. rođeni brat Nikole O koji je rekao da je 7. januara na Bozić video masnicu ispod oka Ivane O. za koju je kasnije saznao da je nastala kada ju je njegov brat udario.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading