OVO SU POSLEDNJE REČI NIKOLE KOJI JE NESTAO U VLASINSKOM JEZERU! Prijateljima rekao rečenicu od koje ćete se NAJEŽITI!

Autor: Republika

Hronika

17.08.2023

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Miljković je nestao u jezeru 15. avgusta oko 15 časova

OVO SU POSLEDNJE REČI NIKOLE KOJI JE NESTAO U VLASINSKOM JEZERU! Prijateljima rekao rečenicu od koje ćete se NAJEŽITI!

Foto: ST/Nemanja Pančić, YouTube/Printscreen

Za Nikolom Miljkovićem (28) iz Leskovca, rodom iz sela Togačevce kod Lebana, već tri dana tragaju njegovi drugovi po dubinama Vlasinskog jezera, a ronioci žandarmerije iz Beograda, su stigli juče oko 13 sati.

Nikola je nestao u jezeru 15. avgusta oko 15 časova. Njegove poslednje reči bile su: "Ovo je moj poslednji dan”, priča njegov prijatelj Jovan Zdravković koji je sa Milošem NIkolićem uspeo da po veoma uzburkanom jezeru da spasi jednog od dva mladića koji su pali sa skutera i duže se održavali na površini vode čekajući pomoć. Nikola nije izdržao. Njegov brat od tetke David Denčić (24) iz Togačevca kod Lebana jeste.

Šestoro mladića iz Leskovca i Lebana su odlučila da nekoliko dana provedu na Vlasinskom jezeru. Davidov skuter im je bila jedna od zanimacija i svi su ga vozili.

- Tog dana jezero je bilo mirno. Odjednom su se spustili oblaci do samog jezera, vetar je počeo jako da duva, talasi su bili visine oko 70 centimetara. Svi smo skočili na noge. Na pučini nismo videli naše drugove. Krenula je borba da se dođe do nekog čamca. U tri nije bilo goriva u motorima, u četvrtom jeste. Obio sam ga i sa drugom ušao u njega. Veslali smo nasumice, talasi su nas bacali. Jednog momenta sam mislio da će se čamac razbiti - priča Jovan za Jugmediu. 

Računa da je prošlo pola sata dok su ugledali glavu iznad površine jezera jednog svog druga  – Davida, i dalje skuter kako ga bacaju talasi.

- Polako smo prišli i ja sam pružio veslo za koje se on uhvatio. Ali ni on ni ja nismo imali snage za više od toga pa smo tako stajali skoro minut, dok mi drug iz čamca nije pomogao da ga ubacimo. Gledali smo okolo da vidimo Nikolu, ali nismo, a nismo smeli duže da se zadržavamo jer su sada u riziku bila tri života - nastavlja da priča o drami na hirovitom Vlasinskom jezeru, gde se skoro svake godine utopi po jedan, uglavnom mlad čovek.

Sve ostalo što zna je iz Davidove priče, koji je Nikolin brat od tetke i koji je doživeo veliku traumu.

- Oni su usled udara jakog talasa skliznuli sa skutera i pali u vodu. U prvi mah to nisu shvatili ozbiljno, već su se smejali. No, kada su videli da je skuter jedno 30 do 40 metara daleko od njih, krenuo je strah, a da plivaju nisu mogli zbog talasa. Održavali su su se na vodi i pričali, čekali da neko dođe po njih. Niko nije mogao da zna šta Nikola preživljava, ali je njegov brat primetio da gubi snagu pa ga je uhvatio i pokušavao što duže da ga drži na površini jezera - prepričava Jovan i dodaje:

- Međutim, on je sve više gubio snagu, možda i usled straha i jednog momenta rekao da je taj dan njegov poslednji dan u životu jer niko po njih ne dolazi. Ubrzo je potonuo i mi još ne možemo da dođemo do njega, još verujemo da će odnekud isplivati, a kad izađemo iz jezera svatimo da je to samo iluzija - priča hrabar mladić koji je nedavno sa svojim rođenim bratom spasio starijeg čoveka tokom nevremena na Pašinoj česmi, izletištu kod Leskovca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading