"ZAŠTO NAM OVO RADITE?!" Potresno PISMO MAJKE ČIJU ĆERKU JE UBIO KOSTA KECMANOVIĆ: Kakva je razlika između Danasa i bilo kog tabloida?! (FOTO)

Autor:

Hronika

09.08.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sramotni tekstovi tajkunskih medija.

"ZAŠTO NAM OVO RADITE?!" Potresno PISMO MAJKE ČIJU ĆERKU JE UBIO KOSTA KECMANOVIĆ: Kakva je razlika između Danasa i bilo kog tabloida?! (FOTO)

Foto: ST/N. PANČIĆ

Majke Ane Božović koja je nastradala na hodniku škole kao dežurni učenik, prokomentarisala bizaran tekst tajkunskih medija

Objavu prenosimo u celosti. 

- Od pre neki dan tesko spavam i stalno me nesto steze u grlu.. i sve to zbog novinskog clanka...Gradjanski dnevni list Danas u rubrici "Licni stav" objavio je tekst izvesne Mire Karaoglanovic pompeznog naslova "Ko vas je slagao da je zivot fer". Citiracu samo neke delove teksta, premda je ceo tekst izuzetno uvredljiv i bez neke narocite poente, ali je do te mere povredio sve nas roditelje ubijene dece i Dragana kao i nase najblize da imam potrebu da i javno dam svoj komentar i skrenem paznju kakvih sve ljudi ima - počinje.

- Citiram: "Neki roditelji te jadne dece odlučili su da miniraju svaki pokušaj da dođemo do istine. Ko se pobuni, protiv njih, čeka ga linč. Na mrežama ili u medijima. Izgleda kao da su samo oni nekoga izgubili, pa su postali nedodirljivi." Da li stvarno Mira ili bilo ko drugi u ovoj drzavi misli da je istina o okolnostima ovog stravicnog masakra vaznija njoj ili bilo kom clanu anketnog odbora od nas roditelja? Ko to od nas, roditelja ubijene dece poziva bilo koga na linc? Molim autorku i urednika Danas koji je odobrio ovu objavu, krijuci se iza disklejmera na kraju teksta, za konkretne primere, jer ako dozvoljavate da se objave takve tvrdnje morate pruziti i dokaze o istom, ako ne nama direktno na sudu sigurno. U protivnom, kakva je razlika izmedju Danasa I bilo kog tabloida? Mi roditelji ubijene dece smo jasno izneli stav da nismo za ukidanje anketnog odbora vec smatramo da u ovoj fazi istrage to nije dobar trenutak i moze narusiti samu istragu. Tuzilastvo treba da vodi ovaj slucaj a ne anketni odbor. Tu molbu smo potkrepili konkretnom argumentacijom ali nisam primetila da je bilo koji medij to preneo. Da li je Mira pre nego sto nas je nazvala tamo nekim roditeljima te jadne dece uopste procitala nasu molbu ali I ovlascenja anketnog odbora pre nego sto se latila pera i tako nas izvredjala? Ocigledno nije - piše. 

Foto: Facebook

 

- Citiram dalje : "Da li je klinac zaslužio doživotnu kaznu? I da li su kazne jedini način prevencije zločina?” Autorka teksta naziva hladnokrvnog ubicu devetoro dece uzrasta od 11 do 13 godina i Dragana naziva klincem i zgrazava se mogucnoscu da on dozivotno ostane zatvoren. Sta treba, da ga pustimo pa da ponovi zlocin, sledeci put sa mnogo vise zrtava..?? Da li mi stvrano sada dovodimo u pitanje da li takav monstrum treba da bude pusten, bude nam komsija i nastavi da ide u skolu kao da se nista nije dogodilo? Da li bi Mira zivela u istoj zgradi sa masovnim ubicom ili poslala svoje najdraze u istu skolu sa njim?.. O praksi u Americi kao neko ko je godinama tamo ziveo necu ni da polemisem ali autorka ocigledno nema ni najmanju ideju kako se ovakvi stravicni dogadjaji tamo resavaju - navodi. 

- Za dalje citiranje nemam snage.. Jedino sto zelim jeste da ovim putem pitam sve ove strucnjake opste prakse, koji sede udobno zavaljeni u svoje fotelje i misle da je njihovo misljenje bitno: Zasto nam ovo radite? Umesto da nas roditelje ubijene dece i Dragana ostavite na miru da tugujemo uz bol za koju se nadam da niko od vas nikada nece osetiti, vi nas na dnevnom nivou targetirate kao potpune diletante i jako lose ljude. To nas sve  jako povredjuje i dovodi do stanja kada bol vise nemoze da se izdrzi.
P.S - Naravno da sam pre ove objave pisala Vladimiru Maricicu, uredniku portala Danas, koji me otkacio na keca predlazuci da jedino sto mogu da uradim jeste da autorki odgovorim u istoj rubrici - kaže.

- A sto se tice anketnog odbora, sudski slucaj pogibije rudara od prosle godine jos nije dobio epilog, uz stalnu molbu advokata da se formira anketni odbor i utvde okolnosti ove tragedije. Zasto se to jos nije desilo, evo nek nam Mira kaze sta ona smatra - dodaje.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ira

09.08.2023 23:44

Bravo za komentar i podrska do neba Aninoj majci kao i svim roditeljima ubijene dece iz Ribnikara.

Sugradjanka

18.08.2023 08:46

@Ira - Nemam sta da dodam...