LAŽNI BANKAR IZVEO MILIONSKU PREVARU U BEOGRADU! Evo na koji način je oštetio banke

Autor:

Hronika

08.08.2023

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenog oglasi krivim i izrekne mu kaznu u skladu sa zakonom

LAŽNI BANKAR IZVEO MILIONSKU PREVARU U BEOGRADU! Evo na koji način je oštetio banke

Foto: Shutterstock

Hapšenje zbog pljačke

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužnicu protiv lažnog bankara S. B. (37) zbog prevare tokom 2011. i 2012. godine.

Kako se navodi, okrivljeni je tom periodu u filijalama banaka "Pireus" AD i "Hipo alpe adria" u Beogradu doveo u zabludu oštećenog, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 1.500.000 dinara.

- Lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica, oštećenog je naveo da na štetu tuđe imovine nešto učini, predstavljajući se kao zaposleni u banci "Pireus". Prevario ga je da banka u kojoj radi može da odobri kredit u iznosu od milion evra pravnom licu iz Subotice u kom je oštećeni odgovorno lice - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je naveo oštećenog da radi odobravanja kredita zaključi ugovor o cesiji i uplati iznos od 50.000 evra koji je oštećeni položio u sef, zakupljen kod "Hipo alpe adria" banke. Takođe, da je zaključio opisani ugovor i zatim deponovao potpis u banci "Pireus", lažno prikazujući i prikrivajući činjenice da nije zaposlen u toj banci i da je nad preduzećem sa kojim je oštećeni zaključio ugovor o cesiji pokrenut prethodni stečajni postupak:

- Bez saznanja oštećenog, podigao je iz sefa iznos od 50.000 evra odmah po polaganju istog, da bi zatim oštećenog održavao u zabludi da mu je odobren traženi kredit, dostavljajući mu razna dokumenta i nudeći mu dodatne garancije da će mu vratiti navedeni iznos, vršeći delimičan povraćaj novca. Nakon toga je prekinuo kontakt sa oštećenim i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.998,492 dinara. -

Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenog oglasi krivim i izrekne mu kaznu u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading