DA LI SE ISPLATI SUPROTSTAVITI SE NASILNICIMA?! Slučaj veterinara iz Bogatića podsetio na IDENTIČAN SLUČAJ od pre 3 godine: Hteo je da zaštiti dete, a dobio smrtonosan UDARAC U GLAVU!

Autor:

Hronika

26.07.2023

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obojica su pokušavali da pomognu mladiću koji je napadnut i obojica su stradali od batina napadača.

DA LI SE ISPLATI SUPROTSTAVITI SE NASILNICIMA?! Slučaj veterinara iz Bogatića podsetio na IDENTIČAN SLUČAJ od pre 3 godine: Hteo je da zaštiti dete, a dobio smrtonosan UDARAC U GLAVU!

Foto: facebook: Veterinarska stanica Bogatić

Veterinar B.D.

Slučaj Borisa Dražića (44) doktora veterinarske medicine koji je izgubio životnu bitku četiri dana nakon što je brutalno pretučen ispred jednog kafića u Bogatiću podsetio je na identičnu tragediju koja se dogodila u istom mestu, pre tačno 3 godine i to na isti način.

U julu 2020. godine A. I. (21) je naneo teške telesne povrede Ostoji M. (46) usled kojih je nesrećni čovek preminuo pet dana kasnije. Obojica su pokušavali da pomognu mladiću koji je napadnut i obojica su stradali od batina napadača.

Ostoja je štitio tuđe dete i dobio udarac u glavu, preminuo posle 5 dana

Ostoja M. je preminuo u Kliničkom centru u Beogradu pet dana nakon što ga je A.I. udario pesnicom u glavu usled čega je pao na potiljak i zadobio frakturu lobanje. Nemio događaj se odigrao u dvorištu osnovne škole u mestu Sovljak kada je Ostoja M. pokušao da zaštiti dete iz sela i upozorio jednog mladića da "dete ostavi na miru", nakon čega mu je prišao A.I. i udario ga pesnicom u glavu.

Ostoja je pao na leđa i nekoliko minuta ležao bez svesti i onda ustao pa ponovo pao, a A.I. je pobegao u mrak. Strašnu scenu nasilja preplašeno je posmatralo 15 maloletne dece koja su se tu zatekla. Uspaničeno su vriskala i zapomagala strahujući da li će Ostoja da preživi.

Ostoja M. je hitno zbrinut u šabačkoj bolnici, a posle nekoliko sati iste noći prebačen u Klinički centar u Beogradu.

- Napatio se ni kriv ni dužan i borio da preživi. Celo selo se molilo za njega, a najviše deca koja su ga volela jer im je u njegovom društvu bilo zabavno. Često je bio sa decom i mladima jer nije imao svoje potomstvo. I te noći ih je razveseljavao šalama i pričao im priče. Nastradao je zbog namere da spreči eventualnu svađu i tuču, a koliko je blagu kaznu nasilnik dobio ispade da je i moj Ostoja kriv - priča sestra Snežana.

Celo selo je bilo zgranuto tragedijom i žalilo je Ostoju čiju su dobroćudnu narav dobro poznavali i cenili. Posle smrti roditelja on je živeo sam u selu gde meštani nikada ružno nisu pričali o njemu, pa ni kada je ponekad umeo da popije jer i u takvim prilikama nije bio sklon svađi i sukobljavanju.

A.I. (21) osuđen je u Višem sudu u Šapcu na kaznu zatvora u trajanju 3,5 godine.

Inače, tužilaštvo je tražilo minimalnu kaznu od pet godina, a za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom zaprećena je zatvorska kazna od 2 do 12 godina.

Foto: facebook: Veterinarska stanica Bogatić

 

Mačva oplakuje ubijenog veterinara

Obdukcija tela Borisa Dražića (44) koji je juče preminuo od posledica brutalnog prebijanja u petak posle ponoći i nalaz patologa razjasniće koje povrede su bile smrtonosne.

Nesrećni mladi veterinar je, podsetimo, zadobio teške povrede opasne po život kada je krenuo da pomogne prijatelju D.M. (28) kojeg su po izlasku iz kafića napali D.D. (20), S.B. (22) i Đ.L. (18).

Tragedija koja je uznemirila Mačvu dogodila se posle fajronta ispred jednog kafića u centru Bogatića u prisustvu velikog broja svedoka.

- Odgurnuli su D.M. koji se počeo da se brani i izbila je žestoka tuča. Boris je izašao nešto ranije iz kafića i stajao je pored automobila. Kada je video šta se događa krenuo je da pomogne i tada dobio snažan udarac od kojeg je izgubio svest i pao kao pokošen na trotoar - kažu.

Onda je drugi mladić nastavio da ga šutira po glavi i telu. Tuču su prekinuli policajci koji su bili u patroli stotinak metara daleko, pozvali su hitnu pomoć i uhapsili dvojicu mladića, a trećeg nešto kasnije jer je pobegao sa lica mesta - navedeno je.

Teško povređeni Boris Dražić je u komi transportovan do Šapca, a potom u Klinički centar u Beogradu gde je posle četiri dana podlegao povredama.

- Uviđaj je trajao do ujutro. Kriminalistički inspektori su saslušali veliki broj očevidaca čiji iskazi su se poklopili i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva protiv trojice mladića je podneta krivična prijava zbog nanošenja teških telesnih povreda. Uzeti su DNK uzorci učesnika tuče koji su i testirani na prisustvo narkotika i alkohola - dodato je.

Istraga će biti nastavljena, a slučaj će umesto Osnovnog preuzeti Više javno tužilaštvo u Šapcu.

- To je uobičajena procedura u ovakvim slučajevima, ali se u ovom trenutku ne zna da li će se ovo krivično delo kvalifikovati kao nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom ili kao neko teže koje predviđa Krivični zakonik - navodi se. 

Dan žalosti

Zbog tragično i prerano ugašenog života sugrađanina Borisa Dražića, predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović proglasio je Dane žalosti na teritoriji opštine.

Za Dane žalosti određuju se četvrtak i petak, 27. i 28. jul 2023. godine.

Organi i organizacije, kao i druga pravna lica na teritoriji opštine Bogatić koja ističu zastavu, dužna su da u vreme Dana žalosti zastave spuste na polovine jarbola, odnosno koplja, uz odgovarajuće osvetljenje noću.

Mediji na teritoriji opštine Bogatić dužni su da u svojim programima za Dane žalosti umesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom muzikom emituju muziku i emisije prikladne Danu žalosti i usklade detaljnu programsku šemu u vreme Dana žalosti.

Ustanove kulture su u obavezi da svoje programe prilagode Danu žalosti.

Za vreme Dana žalosti je zabranjeno emitovanje narodne i zabavne muzike odnosno održavnje programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

Jednostavan, drag i mio čovek velikog srca biće zauvek na ponos i čast njegovom rodnom Bogatiću i svim njegovim žiteljima.

Najdublje saučešće porodici i rodbini zbog gubitka najbližeg.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading