DILERI SE NA SUĐENJU SMEJALI IZA STAKLA, PUBLIKE KAO NA PREDSTAVI! Više od hiljadu dokaza protiv narko bande Belivukovog Lucifera

Autor:

Hronika

12.06.2023

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok su advokati zapisivali primedbe koje će izneti naknadno prema dogovoru sa sudijom, optuženi su se smejali iza stakla i međusobno komentarisali.

DILERI SE NA SUĐENJU SMEJALI IZA STAKLA, PUBLIKE KAO NA PREDSTAVI! Više od hiljadu dokaza protiv narko bande Belivukovog Lucifera

Foto: Facebook

Organizovana kriminalna grupa koja je uhapšena 29. marta prošle godine, zbog sumnje da su prodavali narkotike na poznatim beogradskim splavovima predvođena Lazarom Marinkovićem zvanim Lucifer, danas se našla pred Specijalnim sudom.

Izvođenjem pisanih dokaza nastavljen je glavni pretres, u kojem je sudija iščitao 19 registratora  u kojima je na više hiljada strana pisana dokumentacija koja ovu grupu tereti za dilovanje drogom. 

 

 

Dok su advokati zapisivali primedbe koje će izneti naknadno prema dogovoru sa sudijom, optuženi su se smejali iza stakla i međusobno komentarisali. 

Inače, brojni članovi porodica optuženih i prijatelji došli su u nameri da uđu u sudnicu, pa se po hodnicima suda moglo čuti da oni ovo suđenje za dilovanje droge, percepiraju kao pozorišnu predstavu. 

Sudija je na početku ročišta predočio da je policija po zakonu izvršila pretrese Luciferovog i stana njegovog oca koji se nalaze u istoj zgradi, te da su iz tih prostorija oduzeti predmeti što je dokumentovano i fotografijama.

Predočeno je da su iz stanova i drugih optuženih oduzimani predmeti kao oruđe protivzakonitih radnji, prema sumnji. 

- Komentarisaćemo sve ove dokaze i sve što budete želeti prikazaćemo -  rekao je sudija. 

Uz prvooptuženog Marinkovića, na optužnici se nalaze Veljko Orguljić, Marko Trajković, Stefan Simić, Uros Bulajić, Marko Prlja, Aleksandar Krstić, Luka Gemaljević, Aleksa Košutić, Nikola Filipović, Stefan Milanović, Luka Ostojić i drugi.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za treći jul kada je sudija najavio  izvođenje transkripata kao dokaza. 

Na molbu advokata da iznesu procesne predloge, te da traže ukidanje pritvora za neke od optuženih, sudija je kazao da još nije odlučeno po žalbama pa da nije prikladno iznositi nove procesne predloge. Branilac jednog od okrivljenih tražio je da sledećeg puta njegov branjenik iznese odbranu. Četvorici optuženih po odluci Apelacionog suda potvrđena su rešenja o ukidanju pritvora , tako da će se Marko Prlja, Aleksandar Krstić, Uroš Bulajić i Aleksa Košutić ubuduće braniti sa slobode. 

Podsetimo, optuženih 18 članova  grupe koja se dovodi u vezu sa grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, delovalo je iza paravana navijačke grupe FK Partizan "Anti-Romi", i bazu su imali u beogradskom naselju Karaburma. Nekada su blisko sarađivali sa "Alkatrazom" čije su vođe takođe iz tog kraja. Međutim, po preuzimanju Južne tribine od strane "Janjičara", kasnije "Principa" kojima je rukovodio Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja, "Anti-Romi" i "Alkatraz" su se razišli, nakon čega su se navijači "Anti-Roma" spojili sa "Principima" i počeli da rade za njih. 

Posle hapšenja Belivukovog klana,  grupa sa Karaburme preuzela je njihove poslove obezbeđenja po beogradskim klubovima i splavovima, gde je težište dilovanja drogom. 

Luciferova majka uhapšena sa mecima

M.M. majka Lazara Marinkovića zvanog Lucifer, vođe grupe koja se krila iza navijača Anti-Romi uhvaćena je 25. maja na ulazu u zgradu Specijalnog suda u Beogradu sa 7 metaka.
Odmah po pronalasku municije policija je Marinkovićevu uhapsila, nakon čega se dežurni zamenik Višeg javnog tužilaštva izjasnio da se protiv nje podnese krivična prijava u redovnom postupku,  a ona je potom puštena na slobodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading