OVAKO SU INSPEKTORI SLOMILI DEČAKA UBICU: Kosta dugo ćutao, a onda izustio par rečenica!

Autor:

Hronika

07.06.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni u jednom trenutku kod Koste nisu videli ni trunku kajanja, što ih je šokiralo.

OVAKO SU INSPEKTORI SLOMILI DEČAKA UBICU: Kosta dugo ćutao, a onda izustio par rečenica!

Foto: ST/Nebojša Mandić, Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Kosta Kecmanović

Dečak-monstrum Kosta Kecmanović (13), koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, počinio je krvavi pir da bi naterao majku Miljanu da pati saznajemo iz izvora bliskih istrazi.

On je uhapšen odmah posle zločina, 3. maja, i prebačen na Kliniku na neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu. Gotovo istog trenutka su najiskusniji operativci policije započeli istragu, pokušavajući da iz mozga najmlađeg masovnog ubice u istoriji izvuku ključnu stvar - motiv monstruoznog dela.

- To je bio mukotrpan posao. Naše kolege dosad nisu imale priliku da se sretnu s takvim slučajem, mada su se svega u karijeri nagledale. Trebalo je naći način da se približe monstrumu, da dopru do njega, ali se to ispostavilo kao pakleni zadatak - otkriva sagovornik našeg lista.

Ni u jednom trenutku, kaže, kod Koste nisu videli ni trunku kajanja, što ih je šokiralo:

- Pokazivao je takvu bezosećajnost i odsustvo empatije da je to bilo prosto neverovatno.

Uprkos tome što su pokušaji da se bilo šta izvuče iz njega bili bezuspešni danima, istražitelji su bili istrajni.

- Odbijao je bilo kakav razgovor i policajcima se obraćao s visine, s nekim prezirom. Govorio im je da on nema šta s njima da priča. Pitali su ga zašto je pobio drugove i čoveka s kojim je, naglasili su, imao korektan odnos, ali im je odgovarao da ga ostave na miru i da mu ne pada na pamet da im objašnjava. Bio je bahat i vidno nervozan, ali sasvim svestan da u tim godinama nije krivično odgovoran i da ne može u zatvor - otkriva izvor dobro upućen u dosadašnji tok istrage.

Na slučaju je radila čitava ekipa inspektora, a onda je Kosta odlučio da se poveri jednom od policajaca.

- Zašto baš njemu, ne znamo, tek u jednom trenutku je rešio da priča bar ponešto. Rekao je da je ključni trenutak bio kada mu je prišao čuvar Dragan Vlahović i da je tada odlučio da krene u masakr. Uprkos tome što je u ranac spakovao sve što mu je bilo potrebno za krvavi pir - pištolj i Molovotljeve koktele - bio je neodlučan. Razmišljao je da nazove majku i sve joj prizna, a onda se pojavio radnik obezbeđenja koji ga je upitao zašto kasni na čas i rekao da treba da požuri. Tada je pomislio da je provaljen, likvidirao je Vlahovića, a onda nastavio dalje da ubija. Tada ga je obuzeo strah - govori naš sagovornik.

Sve je to ispričao sasvim ravnodušno, kao da se radi o nekom drugom. A tek onda je, dodaje izvor iz istrage, usledio pravi šok za istražitelje:

- Na sve to je dodao da mu je jedino žao što ne može da vidi majku kako pati. I da mu je žao što nije video to kad je saznala šta je uradio! Maltene je time rekao zašto je sve to uradio - da bi patila njegova majka.

Napomena: Preuzimanje teksta ili delova teksta nije dozvoljeno bez odobrenja redakcije portala Republika. U suprotnom, redakcija će pokrenuti sve zakonski dostupne mehanizme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Vuk

07.06.2023 14:13

Ja dok ovo ne vidim na snimku da izgovara ili zvanican zapis, ne verujem

Ana

07.06.2023 23:23

@Vuk - Da,pise sta kome padne napamet . Nista ne moze da se veruje