PSIHOPATA PITA SAMO JEDNO: JESAM LI CAR NA MREŽAMA? Dečak-ubica iz škole bez trunke kajanja posle masakra

Autor:

Hronika

07.05.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović ni u jednom trenutku se nije interesovao za žrtve, bitno mu je samo da li je zbog bezumnog čina postao popularan.

PSIHOPATA PITA SAMO JEDNO: JESAM LI CAR NA MREŽAMA? Dečak-ubica iz škole bez trunke kajanja posle masakra

Foto: Printscreen

Je l' pričaju o meni, jesam li car na mrežama?

Ovo su jedina pitanja koja Kosta Kecmanović (13) postavlja osoblju Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, na kojoj je smešten otkad je prošle srede usmrtio osmoro školskih drugova i čuvara, saznaje Republika.

Kako otkriva naš izvor iz ustanove u kojoj je zatvoren, on se nijednom nije interesovao za učenike, pokazao trunku saosećanja nakon svega, jedino što ga zanima jeste koliko je popularan.

Šta se sve navodilo od motiva

- bio žrtva vršnjačkog nasilja

- nije mogao da podnese da ne bude broj jedan u svemu

HLADNOKRVAN

- Svakog dana bar po jednom pita šta se dešava napolju, da li pričaju o njemu, šta kažu, posebno na društvenim mrežama. Drži ga neko uzbuđenje, on i dalje uopšte nije svestan šta je uradio - kaže naš sagovornik.

Kosta se nalazi pod budnim okom osoblja. S njim je po dolasku razgovor obavio konzilijum lekara, a i prethodnih dana je imao preglede. Međutim, i dalje ne pokazuje nikakve znake da se kaje što je ubio školske drugove, kao što to nije učinio ni prilikom davanja iskaza.

To i ne treba da čudi ako se ima u vidu da je dečak svirepi plan pripremao čitavih mesec dana, kako je sam izjavio, i što je pokazalo veštačenje njegovog telefona. Naime, kako je utvrđeno, on je na internetu pretraživao Krivični zakonik Srbije da bi istražio da li deca mogu krivično da odgovaraju. Budući da u julu puni 14. godina, ubrzao je ceo plan. Takođe, kako je utvrđeno, veče pred masovno ubistvo gledao je američki blokbaster o masakru u jednoj školi u Americi.

Otac ga učio da ubija

Foto: Printscreen

 

Kosta je prilikom krvavog pira bio veoma precizan, što je neuobičajeno za dete. Kasnije je utvrđeno da ga je otac vodio u streljanu, kao i da je trenirao ersoft, koji je vojnotaktička simulacija, s tim da se, umesto metaka, koriste loptice. Njegov otac je na saslušanju priznao sve ovo, ali je negirao da je sinu dao šifru sefa u kojem je držao oružje. On se sumnjiči za teško delo protiv opšte sigurnosti, za šta je zaprećena kazna do 12 godina, a određen mu je pritvor do 30 dana.

SVE U DVA MINUTA

Koliko je sve razradio, govori i to da je imao spisak od 15 imena koje je planirao da likvidira. Troje učenika sa spiska je ubio i još troje ranio. Uradio je plan ulaza i izlaza u školu. Nacrtao ga je kao u igricama. Kako je sam rekao, odredio je prioritetne mete. Sve to je pronađeno na njegovom stolu.

Kobnog jutra on je došao u školu, a onda izašao sa časa kući po oružje, vratio se u 8.40 i počinio zločin. Prvo je s vrata ubio čuvara Dragana Vlahovića, dve učenice koje su bile dežurne i još jednu koja je sedela za klavirom. Potom je otišao u kabinet istorije, gde je usmrtio još pet učenika, a nastavnicu i još šestoro njih ranio. U 8.42 prekinuo je svoj krvavi pir, izašao u dvorište, izvadio šaržer i pozvao policiju i rekao im: "Dođite u školu, pobio sam drugare!" Kada je policija stigla, rekao je:

- Ja sam psihopata koji treba da se smiri.

Takođe, na saslušanju je rekao da mu je žao što nije pobio sve sa spiska i da je uživao u krvavom piru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Komentar

07.05.2023 21:33

Bolesniku doživotna....kao i roditeljima....

Odgovori 12 21
Aleksandra

08.05.2023 21:31

@Komentar - Da li vi stvarno verujete da je sa klinike moglo da procuri bilo sta sta je izgovorio? Nema smisla izmisljati, situacija je dovoljno teska i bez toga!

Građanin

07.05.2023 22:12

Toliko je popularan da tesko da u drzavi postoji neko ko ne zna za njega.

Odgovori 10 21
Tragedija bolesnog uma

07.05.2023 22:54

Jesi, bio si odličan ba društvenim mrežama psihopatama, ali ne i za ovo društvo.

Odgovori 16 10