NE SPAVAM OTKAD JE MOJ KOSTA POBIO DRUGOVE! Saslušana majka dečaka-ubice sa Vračara

Autor:

Hronika

25.05.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Miljana Kecmanović rekla policiji da je sa suprugom duže od 15 godina i da su od dece, Koste i njegove četiri godine mlađe sestre, hteli da naprave dobre ljude.

NE SPAVAM OTKAD JE MOJ KOSTA POBIO DRUGOVE! Saslušana majka dečaka-ubice sa Vračara

Foto: Youtube. Facebook

Porodica Kecmanović

Miljana Kecmanović (46), majka dečaka Koste Kecmanovića (13), koji je ubio devet učenika i čuvara, a ranio još petoro dece i nastavnicu Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, saslušavana je u sredu po podne, duže od tri sata, u Stanici policije "29. novembar".

Žena čiji je sin 3. maja otišao u školu s pištoljem i napravio masakr plakala je tokom čitavog saslušanja.

- Sve vreme je bila uznemirena, drhtala je i plakala. Rekla je da ne spava otkad je Kosta pobio školske drugove i školskog čuvara, kojeg je voleo. Nije krila da je u izuzetno teškom psihičkom stanju, kao i njen suprug, koji je u pritvoru, i njihova maloletna ćerka. Odgovorila je na svako pitanje policije i rekla da i sama sve vreme bez prestanka traži grešku u svakom segmentu života. Rekla je da je sa suprugom duže od 15 godina i da su od dece, Koste i njegove četiri godine mlađe sestre, hteli da naprave dobre ljude, u braku koji je bio skladan - prepričava izvor Republike blizak istrazi.

PUBERTETSKE BUBICE

Foto: Printscreen

Miljana Kecmanović

Naš sagovornik otkriva da je majka ispričala da je skoro od rođenja Kosta imao dadilju, koja je brinula o njemu i sestri, kao treći roditelj.

- Osim pubertetskih bubica svojstvenih tinejdžerima, Miljana je rekla da nije primetila druge promene kod sina niti najmanji nagoveštaj nezadovoljstva i da želi da naudi bilo kome. Ni ona ni suprug. Mislila je da su dobri roditelji i da deci pružaju sve što treba. Rekla je da je Kosta bio dete za primer i da su to mislili ne samo oni nego i svi ljudi oko njih. Kazala je da je tog dana nestalo sve - dodaje dobroobavešteni izvor.

Miljana Kecmanović je saslušana u svojstvu građanina u predistražnom postupku i njen iskaz, u pisanoj formi, biće prosleđen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, koje vodi istragu. Kostina majka je saslušanja u cilju ocene nadležnih da li je bio zapušteno i zlostavljano dete, a odgovarala je na pitanja vezana na Kostino prihvatanje vrtića, o sticanju drugara, o odnosu s oba roditelja, učiteljem, nastavnicima, kako je izgledalo njegovo druženje s decom i odraslima, da li je imao kućnog ljubimca i na koje vannastavne aktivnosti je išao.

Radovi u školi po dogovoru s roditeljima

Radovi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" biće rezultat dogovora s roditeljima dece te škole, izjavio je ministar za javna ulaganja Marko Blagojević.

- Projekat i dinamika realizacije će biti predmet razgovora u danima koji slede i budite sigurni da nijedan korak neće biti preduzet, a da prethodno nije postignut dogovor o tome šta će da se radi i kako - kazao je ministar Blagojević.

NISU GA PRITISKALI

Foto: Printscreen

Kosta Kecmanović

Majka je istakla da ona i njen suprug nisu vršili pritisak na dete u vezi s ocenama i uspehom u hobijima, ali da je on bio izvanredan i da je pohađao muzičku školu i karate, kao i da se niko nije žalio na njega, nego da su ga uvek svi hvalili.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd u ponedeljak uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se obavi razgovor s pedagogom i psihologom Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog Koste i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrde da li se njegova porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Povređenog dečaka lečiće u Čikagu

Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek kazao je za RTS da je jedanaestoro ranjenih i dalje na bolničkom lečenju. Dečak koji je zadobio povrede kičme verovatno će nastaviti lečenje u Čikagu, a država će snositi troškove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (7)

Loading
катрина

25.05.2023 20:25

да питам како је право име сестре Косте?

Lora

25.05.2023 21:57

@катрина - Šta te briga. To je za javnost nebitno. Dete je maloletno.

Jaca

25.05.2023 22:11

@катрина - Aman sta te briga, zove se dete!

Elektra

27.05.2023 09:38

Da li je ispitana dadilja? Vrlo moguce da je ona provodila vise vremena sa decom nego roditelji i da ga bolje poznaje. Niko dadilju ne pominje!