DOJAVA O BOMBI U ŠKOLAMA ŠIROM SRBIJE: Rekli su nam da napustimo klupe, svi su izašli van školskog kruga!

Autor:

Hronika

23.05.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubrzo je nakon uviđaja nastava u ovoj školi nastavljena.

DOJAVA O BOMBI U ŠKOLAMA ŠIROM SRBIJE: Rekli su nam da napustimo klupe, svi su izašli van školskog kruga!

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ dr, Profimedia

Pretnja bombom

U jutarnjim časovima stigla je dojava o postavljenoj bombi u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku. Ta vest uznemirila je ne samo učenike već i zaposlene u ovoj obrazovnoj ustanovi.

- Na samom početku prvog časa rekli su nam zaposleni da napustimo klupe i izadjemo iz učionica. Cela škola izašla je van školskog kruga dok nije stigla policija. Samo se prvi čas nije održao - kazao je Nenad K. koji pohadja ovu školu za RINU.

Na lice mesta stigli su pripadnici Ministarstva unutrašnih poslova koji su pretražili prostorije i ustanovili da se radi o lažnoj dojavi.

Ubrzo je nakon uvidjaja nastava u ovoj školi nastavljena.

Dojave stigle i u Novi Sad

Iz novosadske policije potvrđeno je da su za sada evakuisane osnovne škole "Prva vojvođanska brigada", "Kosta Trifković", "Sonja Marinković", "Dušan Radović", "Aleksa Šantić", "Ivan Gundulić" i "Žarko Zrenjanin", preneo je Blic.

Pripadnici Specijalne jedinice za razminiranje novosadske policije su na terenu i vrše pretragu prostorija u pomenutim škola.

Dojave o bombama i u Boru

Više borskih škola dobilo je jutros dojavu o podmetnutim bombama.

Dojave o bombama stigle su u OŠ "Dušan Radović", "Vuk Karadžić", "3.oktobar", "Sveti Sava", ŠOSO "Vidovdan" a provera je izvršena i u OŠ "Branko Radičević", s obzirom da su u istom kompleksu smeštene tri borske osnovne škole .

Dojava o bombi je stigla i u srednjoj školi "Gimnazija", kao i u nekim osnovnim školama u borskim selima.

Na teren su odmah izašli pripadnici kontradiverzione ekipe policije koje rade proveru i u većini škola je utvrđeno da se radi o lažnim dojavama i deca su se vratila na nastavu.

U nekim osnovnim školama su na mejl stigle dojave o postavljenim bombama nakon čega su direktori odmah reagovali i obavestili policiju koja je uradila proveru.

Evakuisane škole u Nišu

Lažne dojave o bombama stigle su i u dve srednje škole u Nišu , i to u Prehrambeno-hemijskoj školi i Elektrotehničkoj školi "Nikola Tesla".

Kontradiverzioni  pregledi pokazali su da su obe dojave bile lažne, kazali su u Policijskoj upravi u Nišu.

U policiji su kazali da je ETŠ "Nikola Tesla" dobila mejl o podmetnuoj bombi u 6.15 časova, a Prehrambeno-hemijska škola u 7.10 časova.

"Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo i oba slučaja su okarakterisana kao krivično delo izazivanja panike i nereda", rekli su u policiji.

Nastava u obe škole počela je po završetku kontradiverzionih pregleda.

I na mejl adresu Osnovne škole "Ivo Andrić" u Pranjanima stigla je dojava o postavljenoj bombi, ali je utvrđeno da je bila lažna, izjavio je danas direktor škole Zoran Pantović.

"Stigao je mejl da je u školi postavljena bomba. Odmah smo evakuisali svu decu i pozvali policiju. Nakon detaljne pretrage utvrđeno je da je u pitanju lažna dojava", rekao Zoran Pantović za Tanjug.

Nakon što je policija obavila pretragu deca su vraćena u učionice i nastava je nastavljena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading