BALKANSKI KLAN PAO ZBOG SKAJ APLIKACIJE! Ovako je razbijena najveća kriminalna grupa (VIDEO)

Autor:

Hronika

11.05.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanrena koneferencija MUP se održana je u 16.00 časova u Palati Srbija, a bilo je reči o velikom hapšenju.

BALKANSKI KLAN PAO ZBOG SKAJ APLIKACIJE! Ovako je razbijena najveća kriminalna grupa (VIDEO)

Foto: Nikola Mutić

Ninoslav Cmolić

Povodom velikih hapšenja koja su usledila u Srbiji i velike akcije srpske policije, danas se odrđžava vanredna konferencija za medije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Koneferencija je održana u 16.00 časova u Palati Srbija.

Kako je rečeno na konferenciji, danas je bilo veliko hapšenje u Srbiji u saradnji sa Europolom, a pali su najveći trgovci kokainom.

- Za uspešnu borbu je zaslužna dobra međunarodna saranja, a Srbija je pokazala da je snažan međunarodni partner - rekao je načelnik UKP Ninoslav Cmolić.

Republika

Foto: Nikola Mutić

Načelnik UKP

Akcija je vođena u tajnosti, a organizatori su uhapšeni u Beogradu, Subotici i Zrenjaninu, ali i dalje se vrše retresi na više lokacija, pa će se u narednim danima znati više.

- Dva su organizatora, a ostali su članovi i nezavisne vođe ćelija istog kartela - rekao je načelnik UKP.

- Uhapšeno je 13 lica, M. L. i M. S. bili organizatori ostali vodili nezavisne ćelije (vođe, ali nezavisnih ćelija u okviru jedinstvenog kartela). Stoje iza višetonskih pošiljki kokaina. Bila je ključna Skaj aplikacija za hapšenje - pojasnio je Cmolić.

Na pitanje da li je ovaj kartel bio povezan sa Šaricem, "kavačkim" ili nekim drugim klanom, Cmolić je rekao:

- Ovaj kartel, koji je danas uništen, je funkcionisao zasebno, da li je povezan sa drugim klanovima istraga ce utvrditi.

Na konferenciji je bilo reči o hapšenju Balkanskog kartela koji se sumnjiče za šverc više od 6 tona kokaina.

U akciji je uhapšeno 13 lica, a akcija je sprovedena u najvećoj tajnosti u saradnji sa policijama Holandije i Belgije uz koordinaciju Europola, a uhapšena su lica koja su vođe ovog najvećeg kartela u Evropi.

Pord toga bilo je hapšenja organizovane kriminalne grupe koja je posredovala u prostituciji, kao i grupe koja se sumnjiči za proneveru u EPS-u.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading