JEZIVA SIMBOLIKA NA MAJICI MONSTRUMA IZ MLADENOVCA! Zlokobni broj 88 - EVO ŠTA ZNAČI I ZAŠTO IMA EKSTREMISTIČKU SIMBOLIKU!

Autor:

Hronika

05.05.2023

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Blažić koji je ubio najmanje osam, a ranio 13 osoba na majici ima jeziv simbol.

JEZIVA SIMBOLIKA NA MAJICI MONSTRUMA IZ MLADENOVCA! Zlokobni broj 88 - EVO ŠTA ZNAČI I ZAŠTO IMA EKSTREMISTIČKU SIMBOLIKU!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Uroš Blažić, monstrum iz Mladenovca koji je u krvavom piru ubio najmanje osam osoba, a ranio 13 na majici koju je nosio imao je broj 88, koji je inače označava pozdrav Hitleru.

Naime, u abecedi, osmo slovo je H, a u neonacističkoj ideologiji, broj 88 označava dva slova H iza kojih se krije pozdrav „Hajl Hitler”. Brojem 88 označeni su ekstremni desničari koji zaobilaze strogi nemački zakon o zabranjenim političkim sloganima i simbolima.

Simbolika sa brojem 88 zabranjena je da se nosi na svim javnim okupljanjima, kao što su utakmice, koncerti, političke mitinzi...

Pored ove postoji još jedna simbolika koja se krija iza broja 88, gde se ovaj broj smatra  brojem zapovesti Davida Lanea. On je za ,,pravu" omladinu ideološki vođa. Ovaj čovek je živeo u Sjedinjenim Državama i bio je jedan od lidera zajednice Reda, koja se ne samo zalagala za čišćenje Sjedinjenih Država od boje, već je i aktivno implementirala te ideje, a njihove metode su bile ekstremne. David je osuđen na 190 godina zatvora zbog razbojništva i saučesništva u ubistvima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading