OVO SU BRAĆA RANJENA NA PUTU KA BAZI "PRINCIPA"! Policija istražuje pucnjavu u Obrenovcu (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne plašimo se za svoju bezbednost. Što bismo se plašili, pa pucnjave se dešavaju svaki dan, rekao Vasilije Mirković, koji je upucan s mlađim bratom Milošem.

OVO SU BRAĆA RANJENA NA PUTU KA BAZI "PRINCIPA"! Policija istražuje pucnjavu u Obrenovcu (FOTO)

Foto: Facebook

Vasilije Mirković (32) ranjen je u ponedeljak oko 14 sati s rođenim bratom Milošem (26) u centru Obrenovca.

Njima su napadači pucali u noge dok su išli ka naselju Rojkovac, bazi navijačke grupe "Principi", čije je vođa bio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja. Mirkovići su odbili saradnju s policijom, odnosno nisu hteli da otkriju detalje napada, a za naš list kratko su rekli da su dobro i da su već pušteni na kućno lečenje. Vasilije je u januaru osuđen na 12 godina robije zbog ubistva Stefana Lazarevića, koje se desilo 23. decembra 2018.

Foto: Facebook

Vasilije Mirković

 

Stariji brat Vasilije inspektorima je ispričao da je kobnog dana šetao s bratom Ulicom Miloša Obrenovića.

- On je rekao da su odjednom čuli pucnjavu, a onda su osetili i da su ranjeni. Tada su nekako otišli do bazena u Obrenovcu, gde su pozvali druga da ih odveze do Urgentnog centra. Tamo su ubrzo pristigli i kriminalistički inspektori, na čija pitanja nisu hteli da odgovaraju. Miloš je rekao "da ima pravo da ćuti o ranjavanju". Nakon toga su sami otišli kući. Veruje se da su ih napadači izvesno vreme pratili, a onda im, u cilju neke opomene, pucali u noge, Vasiliju u koleno, a Miloša, koji je bio pored njega, u potkolenicu i natkolenicu - opisuje naš izvor blizak istrazi.

Foto: Facebook

Miloš Mirković

 

Naši reporteri uverili su se juče da niko od zaposlenih u brojnim lokalima, u ulici u kojoj su braća napadnuta, nije video trenutak kada je zapucano na Mirkoviće, a prema našim saznanjima, ni policija ne zna kod kog broja su ranjeni, pa je nekoliko patrola čitav dan ispitivalo teren, tražeći čaure, snimke nadzornih kamera i svedoke.

Prema našim saznanjima, braća su pre ranjavanja išla ka obrenovačkom naselju Rojkovac, koje slovi za bazu Partizanove navijačke grupe "Principi", a čiji su, navodno, i oni pripadnici, pa se ispituje da li je u pitanju sukob suprotstavljenih navijačkih frakcija Partizana.

Vasilije Mirković ispričao je juče za naš list da su i on i brat u Obrenovcu na kućnom lečenju.

- Dobro smo, oporavljamo se. Ne osećam se uopšte ugroženo i ne plašimo se za svoju bezbednost. Što bismo se plašili i šta je to čudno, pa pucnjave se dešavaju svaki dan - rekao je Mirković za Srpski telegraf, a na pitanja o pucnjavi naglasio je samo da nema komentar.

Vasilije je javnosti postao poznat nakon što je 23. decembra 2018. ispred jednog ugostiteljskog objekta u Obrenovcu ubio Stefana Lazarevića, tako što ga je, nakon batina, izbo nožem. Za taj zločin 20. januara osuđen je na 12 godina robije, a odsluženje kazne trenutno čeka na slobodi.

Najteži vatreni obračun navijača u Obrenovcu jeste slučaj Branislava Penčića, vođe Partizanove grupe "Hed hanters", kojeg su 19. marta prošle godine u Obrenovcu napadači ubili s tri hica. Zbog tog zločina je u novembru prošle godine uhapšen Damir Porčić (26). Sumnja se da je radio za krimi-grupu "vračaraca", čije su vođe Nikola Vušović Džoni i Dario Ðorđević Dekster.

Ubio konobara nakon kafanske svađe

Vasilije Mirković ubio je Stefana Lazarevića tako što ga je više puta, posle svađe, udario pesnicom po glavi i telu, a zatim ga izbo nožem koji je držao u drugoj ruci.

- Nožem ga je ubo pet puta. Stefan je preminuo u domu zdravlja u Obrenovcu, a Mirković je pobegao s lica mesta - navodi se u presudi.

Kako su prijatelji ubijenog Lazarevića tada ispričali, on je radio kao konobar u lokalu ispred kog je kobne noći ubijen. Navodno, vlasnik kafane je njegov stric i on je te večeri došao da mu pomogne.

- Svedoci su ispričali da je sve počelo kada se Stefan posvađao s momcima koji su bili za jednim od stolova i da su potom svi izašli napolje gde se rasprava među njima završila kobno - opisali su očevici.

Mlađi brat hapšen zbog droge

Vasilijev mlađi brat Miloš je takođe poznat policiji jer je hapšen zbog narkotika i razbojništva. Prema nezvaničnim informacijama, i prijatelj braće, koji ih je odvezao do bolnice, saslušan je u policiji. On im je kratko rekao da ne zna ništa o tome i da ih je samo prevezao.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading