ODREĐEN PRITVOR UROŠU PAŠAJLIĆU: Evo koliko će za početak biti iza rešetaka!

Autor:

Hronika

30.03.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Pašajlić, koji je godinama držao zatočenu u stanu svoju ćerkicu (8) saslušan je danas u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

ODREĐEN PRITVOR UROŠU PAŠAJLIĆU: Evo koliko će za početak biti iza rešetaka!

Foto: ST/D. KADIĆ

Sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu odredio je danas pritvor od 30 dana Urošu Pašajliću.

Da podsetimo, Uroš Pašajlić, koji je godinama držao zatočenu u stanu svoju ćerkicu (8) saslušan je danas u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nasilje u porodici, kao i krivično delo zlostavljanje i mučenje.

On se branio ćutanjem, ali je izjavio da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, po svim zakonskim osnovima, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

- Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom U.P. je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L.P. čime bi učinio krivično delo nasilje u porodici iz čl. 194 st. 3 u vezi sa st. 1 Krivičnog zakonika. U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog U.P. stiču obeležja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 Krivičnog zakonika i Kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 Krivičnog zakonika učinjenih na štetu maloletne oštećene L. P. Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L. emotivne partnerke osumnjičenog U.P. učinjeno krivično delo Nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 Krivičnog zakonika, krivično delo Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 Krivičnog zakonika i krivično delo Protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 Krivičnog zakonika - navodi se u saopštenju Tužilaštva i dodaje:

- Naime, nakon što je dana 24.03.2023. godine izvršen pretres stana na teritoriji GO Zvezdara u kom je pronađena maloletna oštećena, dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim U.P. koji se dao u bekstvo. Isti je dana 28.03.2023. godine pronađen i lišen slobode, te je doneto rešenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova.

- U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P.  kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku, a biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke. Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloletna oštećena L.P. Tužilaštvo će blagovremeno obavestiti javnost o svim rezultatima istrage koju sprovodi, kao i o saznanjima do kojih su vršenjem potrebnih provera došli drugi državni organi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading