TEŠKA PLJAČKA: Držao je zaključanu u taksiju, ojadio je za preko 80 evra

Autor: Republika

Hronika

27.03.2023

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udaljenost od polazišta do odredišta bila je osam kilometara, a kompletna vožnja trajala je oko 20 minuta.

TEŠKA PLJAČKA: Držao je zaključanu u taksiju, ojadio je za preko 80 evra

Foto: shutterstock

Penzionerka Marija doživela je neverovatnu neprijatnost kada joj je taksista za 8 kilometara vožnje naplatio 82 evra.

Vožnju taksijem od zagrebačke autobuske stanice do jednog tržnog centra, platila je skoro 10.000 dinara. Udaljenost od polazišta do odredišta bila je osam kilometara, a kompletna vožnja trajala je oko 20 minuta. Cena takve vožnje u proseku je šest do osam evra.

- Nije mi bilo jasno, mislila sam da je osam evra. Pitala sam da ponovi koliko košta, odgovorio je 82 evra - rekla je prevarena žena, za RTL.

Nakon što je vozom stigla u Zagreb, taksijem se uputila na terapiju. Kad je shvatila da cena vožnje nije nikako mogla iznositi 82 evra, taksista je penzionerku zaključao u automobilu.

Foto: Republika

 

- Bio je mlađi čovek. Bilo me je strah, nikad ne znaš gde te može odvesti. Ne tražim povrat novca, nasela sam, ali neka drugi znaju - ispričala je penzionerka koja je tim novcem planirala platiti račune.

Policija nije mogla ništa da učini

Nakon preživljenog događaja, obratila se policiji ali istraga nije pokrenuta jer je iznos za koji je prevarena manji od 130 evra.

Penzionerka je kasnije tog dana upoznala gospođu koja je stigla iz Virovitice koja je takođe bila prevarena za nešto manji iznos, a u Zagrebu je izgleda praksa da zaključaju putnike dok ne plate vožnju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading