SRAMOTA! Pustili ubicu na slobodu, a kriju se iza saopštenja: Ovako se pere sudija koja OSLOBAĐA BAHATE VOZAČE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahati vozači pomilovani, uprkos krivičnom delu koji su počinili!

SRAMOTA! Pustili ubicu na slobodu, a kriju se iza saopštenja: Ovako se pere sudija koja OSLOBAĐA BAHATE VOZAČE!

Foto: Shutterstock, iNstagram, Facebook

Vujadin Damjanović i Momčilo Bajić praktično su "pomilovani" odlukom sudije Trećeg osnovnog suda Jelene Milosavljević Petković.

Ekipa Republike poslala je sledeća pitanja na adresu Trećeg osnovnog suda, gde radi sudija Jelena Milosavljević Petković, koja je bila nadležna u oba slučaja.

Po kom osnovu ste pustili da se brani sa slobode Vujadina D. koji izazvao saobraćajnu nesreću u Surčinu sa smrtnim ishodim, iako ste znali da je i ranije činio prekršaje? 

Da li mislite da je tužilaštvo pogrešilo kada su tražili da mu se odredi pritvor?

Da li mislite da je kazna od 10 meseci kućnog pritvora adekvatna za Momčila Bajića sa kojim ste sklopili sporazum o priznanju krivice uprkos uznemirenju javnosti?

Umesto odgovora sudije, dobili smo saopštenje, iza kojeg se kriju i peru se od donetih odluka.

Odgovor koji smo dobili prenosimo u celosti:

- Povodom Vaših pitanja koji se tiče predmetne saobraćajne nesreće u Surčinu, to Vas obaveštavamo da je u konkretnom slučaju Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dana 26.02.2023. godine predložilo sudu da prema osumnjičenom odredi pritvor na osnovu odredbe člana 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Treći osnovni sud u Beogradu je na osnovu pomenutog predloga, dana 26.02.2023. godine doneo rešenje kojim se odbija predlog tužilaštva za određivanje pritvora prema osumnjičenom, jer je našao da u konkretnom slučaju nema osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom da se radi o neosuđivanom licu.

U momentu odlučivanja Trećeg osnovnog suda u Beogradu o predlogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenom je stavljena na teret osnovana sumnja da je izvršio krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 1 u vezi člana 289 stav 1 Krivičnog zakonika, budući da u momentu donošenja odluke nije nastupila smrt oštećene.

U pogledu Vašeg pitanja koji se odnosi na okrivljenog Bajić Momčila, to Vas obaveštavamo da je Treći osnovni sud u Beogradu dana 27.02.2023. godine presudom Spk br. 44/23  prihvatio sporazum o priznanju krivičnog dela koje je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo sa imenovanim,  te okrivljenog Bajić Momčila za krivično delo Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 1 u vezi člana 289 stav 1 Krivičnog zakonika osudio na kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci, dok ga je za krivično delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 1 Krivičnog zakonika osudio na kaznu zatvora u trajanju od 6 meseci, te ga je osudio na jedinstventvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci koju će izdržavati u prostorijama u kojima stanuje bez primene elektronskog nadzora.

Takođe, istom presudom izrečena mu je mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od jedne godine, dok je oštećena upućena na parnični postupak radi ostvarivanja imovinskopravnog zahteva.

Podsetimo, Vujadin Damjanović u petak uveče u Surčinu u Vinogradskoj ulici je pokosio supružnike Svetlanu Kovačević i Nikolu Đokića, a nesrećna žena je ubrzo podlegla povredama i preminula u bolnici. Utvrđeno je da je Vujadin imao 1,55 promila alkohola u krvi.

Istog dana, takođe u petak, u Glavnoj ulici u Zemunu, Momčilo Bajić je na pešačkom prelazu pijan pokosio devojku i ostavio je da nepomično leži, a za to vreme se svađao sa ljudima koji su pritrčali u pomoć. On se svađao sa prolaznicima i pretio im.

Ono što je zajedničko Damjanoviću i Bajiću je sudija Trećeg osnovnog suda Jelena Milosavljević Petković. Ona je Damjanovića pustila iz pritvora, dok je Bajića osudila na kučni pritvor, uprkos onome što je učinio!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Džonko

28.02.2023 17:04

Šta vas čudi...?? Policija, tužilaštvo i sudije su najveći kriminalci u ovoj tužnoj državi.. Samo se setite Jovanjice, Krušika, Doljevaca, Sava male i nebrojeno drugih... UŽAAAS gde mi živimooo....!!!