INSPEKCIJA U ŠAPCU! Udarna informacija iz Ministarstva zdravlja, slučaj koji trese Srbiju dobija epilog!

Autor:

Hronika

16.01.2023

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon smrti novorođenčeta, u Opštu bolnicu "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu poslata je inspekcija.

INSPEKCIJA U ŠAPCU! Udarna informacija iz Ministarstva zdravlja, slučaj koji trese Srbiju dobija epilog!

Foto: Instagram/YouTube/Printscreen

Slučaj koji je potresao čitavu Srbiju gde je jedan mladi bračni par ostao bez dugoočekivane prinove, mogao bi uskoro da dobije epilog.

U Opštu bolnicu "Dr Laza K. Lazarević" jutros je naložen hitan vanredni inspekcijski nadzor od strane Ministarstva zdravlja.

- Inspekcija utvrđuje okolnosti i danas bi trebalo da budu poznati rezultati hitnog inspekcijskog nadzora. Ako bude potrebe, formiraće se spoljna stručna komisija koja će utvrditi sve propuste koji su se dogodili, a koji su u vezi sa konkretnim slučajem - kaže izvor Republike iz Ministarstva zdravlja i napominje da će se resorna ministarka Danica Grujičić oglasiti nakon što joj budu dostavljene sve informacije o ovom slučaju.

Republika

Foto: Instagram/YouTube/Printscreen

Porodica Jevremović/Šabačka bolnica

Kako je Republika pisala, porodilje godinama u ovu bolnicu odlaze sa strahom, a ovo nije prvi slučaj koji se tragično završio.

U Ministarstvu su rekli da su i oni čuli da su bebe u ovoj bolnici umirale i ranije, ali da je to nezvanična informacija i da će se nakon inspekcije utvrditi da li je propusta bilo i ranije.

Porodici iz bolnice nije upućeno ni saučešće!

Jovani i Dejanu Jevremoviću se niko, ni 4 dana od smrti bebe, nije javio.

- Niko vas nije kontaktirao. Nikakva informacija, niko mi se nije obratio, niko me nije pozvao iz šabačke bolnice ni da je izjavi saučešće. Poslednja informacija koju su oni meni dali je da je beba loše i da je poslata u Beograd, posle ništa - naveo je za naš portal Dejan Jevremović i navodi da su, za razliku od njih, u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj za njih imali razumevanja, da su im sve objasnili i razgovarali sa njima.

Republika

Foto: Instagram/Printcreen

Jovana i Dejan Jevremović

Naš portal danima pokušava da stupi u kontakt sa načelnikom Ginekološkog odeljenja i direktorom Opšte bolnice "Dr Laza K. Lazarević", ali na naše pozive i mejlove niko ne odgovara.

Podsetimo, Jovana Jevremović porodila se 10. januara ove godine. Nju su satima pokušavali da porode vaginalnim putem, a zatim je dete rodila carskim rezom. Doktori su naveli da je dete bilo zdravo i dobilo visoku ocenu 9 po rođenju, a komplikacije dobija tek 8 sati kasnije kada je ustanovljeno da je progutalo plodovu vodu i mekonijum. Beba je hitno poslata u Tiršovu gde su lekari uložili veliki napor da je spasu, ali je, nažalost, preminula 12. januara.

U međuvremenu, bolnica je izdala saopštenje povodom ovog slučaja, a na isto je odreagovala i porodica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading