ŽENA NIJE VIDELA DETE, O KAKVOM PODOJU PRIČATE?! Oglasio se otac preminule bebe iz Šapca nakon saopštenja bolnice: Dete se napilo plodove vode 8 sati nakon porođaja?!

Autor:

Hronika

16.01.2023

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan i Jovana Jevremović izgubili su bebu nakon što u šabačkoj bolnici nisu primetili da se nagutala plodove vode i mekonijuma.

ŽENA NIJE VIDELA DETE, O KAKVOM PODOJU PRIČATE?! Oglasio se otac preminule bebe iz Šapca nakon saopštenja bolnice: Dete se napilo plodove vode 8 sati nakon porođaja?!

Foto: Instagram/Printscreen

Jovana Jevremović iz Šapca porodila se carskim rezom, nakon nekoliko sati pokušavanja da se porodi vaginalnim putem, a beba je dobila ocenu 9. Osam sati kasnije primećeno je da beba ima poteškoće sa disanjem, pa je hitno transportovana u Univerzitetsku deliju kliniku u Tiršovoj gde je odmah priključena na aparate.

Zbog neblagovremenog reagovanja, dete je preminulo 12. januara ove godine.

Tim povodom oglasila se i Opšta bolnica "Dr Laza K. Lazarević" u Šapcu čije saopštenje možete pročitati u odvojenoj vesti.

Oglasio se i otac bebe

Dejan Jevremović reagovao je na zvanično saopštenje objavom na društvenim mrežama, a njegovu objavu ćemo preneti u celosti.

Foto: Instagram/Printcreen

Dejan i Jovana Jevremović

- Poštovanje ljudi i hvala vam svima na podršci. Moja žena i ja smo dobro koliko to možemo da budemo, osećamo potrebu da treba da se oglasimo na saopštenje OB Šabac u kojem stoji da moja žena i dete nisu namučeni pri porodjaju, pa postavljamo sledeća pitanja. Kao lekari moraju da znaju u kom slučaju dolazi do aspiracije mekonijuma, a to je stres koje dete doživljava u toku porođaja i pod tim stresom može da ispusti mekonijum u matericu i to udahne! Pa pitamo, ako dete nije trpelo bolove i bilo ugroženo, zašto je ispustio mekonijum u matericu! Pod dva, rekli ste da je pri podoju, 8h nakon porođaja, primećeno da dete teže diše i da ga je pedijatar poslao za Tiršovu, pa vas pitamo, o kakvom podoju pričate kada moja žena ni u jednom momentu nije videla naše dete čak i kada je krenulo za Beograd, što znaju i žene koje su bile sa njom u sobi! Pod tri, detetu je u Tiršovoj urađena aspiracija disajnih puteva ili ti mehaničko uklanjanje sekreta iz disajnih puteva i tom prilikom dobijena je velika količina zelenog sadržaja kako stoji u otpusnoj listi kojoj nam je institut izdao! Pa vas pitamo kako to da niko nije čuo 8h disajan šum praćen masom pukota obostrano ako je dete pregledano više puta kako tvrdite ili hoćete da kažete da je se napilo plodove vode 8h nakon porođaja?! Porodica Jevremović. -

Podsetimo, Republika je pisala da šabačka bolnica među trudnicama i porodiljama važi za jednu od onih u koju se odlazi sa strahom, a ovo nije prvi put da su se dešavali i smrtni ishodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading