PRVE SLIKE BRODA KOJI SE ZAKUCAO U SPLAVOVE! Kapetan i mornar mrtvi pijani prevozili 6 tona peska! (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se dogodila na reci Savi tokom noći.

PRVE SLIKE BRODA KOJI SE ZAKUCAO U SPLAVOVE! Kapetan i mornar mrtvi pijani prevozili 6 tona peska! (FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Legat 3, brod koji se zakucao u tri splava kod ostružničkog mosta, uklonjen je nakon nesreće i odvučen do mosta na Adi, kod ispostave rečne policije.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Brod Legat 3

Podsetimo, brod koji je prevozio 6 tona peska zakucao se i oštetio nekoliko kamp kućica na levoj obali reke, ka Ostružnici.

Policija je ustanovila da nema povređenih lica, ali da je materijalna šteta velika. 

Alkotestiranjem potvrđeno je da je kapetan broda bio u alkoholisanom stanju sa 2,5 promila alkohola u krvi, dok je mornar imao 1,9. Neispravan je bio i motor broda, kao i sidro.

Oglasilo se Tužilaštvo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, po dojavi da je sinoć oko 19.40 časova jedan brod udario u nekoliko splavova na jedanaestom kilometru reke Save, brzom i efikasnom akcijom sustigli su i ukrcali se na brod u pokretu i bezbedno ga sproveli, čime je sprečeno dalje nastupanje materijalne štete i eventualne opasnosti po život ljudi.

Brod koji je prevozio pesak policija je sprovela na 3,4 kilometra reke Save i obezbedila da ne plovi dalje, a potom je kontrolom utvrđeno da je šezdesetpetogodišnji zapovednik broda imao 2,52 promila alkohola u organizmu, a sedamdsetjednogodišnji mornar 1,93 promila alkohola u organizmu.

O događaju je obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

U toku je uviđaj koji se po nalogu nadležnog tužilaštva vrši od strane pripadnika Inspekcije za bezbednost plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz pomoć pripadnika Jedinice za bezbednost na rekama MUP-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading