BRAJANU MAJKA POMOGLA DA RASKOMADA ANU? Novi detalji nestanka Beograđanke u SAD

Autor:

Hronika

12.01.2023

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki istražitelji sumnjaju da je Dijana Volš bila u sinovljevoj i snajinoj kući u Kohasetu u vreme nestanka Srpkinje.

BRAJANU MAJKA POMOGLA DA RASKOMADA ANU? Novi detalji nestanka Beograđanke u SAD

Foto: Tanjug/AP, Instagram/YouTube/Printscreen

Brajan Volš (46) imao je pomoć majke Dijane u ubistvu supruge Ane Volš (39), koju svekrva nikada nije prihvatila kao dobar izbor za sina, osnovano sumnjaju američki istražitelji.

Budući da su Dijana Volš i njen sin jedinac bolesno vezani i da su u svakodnevnoj intenzivnoj komunikaciji, izvesno je da je majka, verovatno, znala da njen sin planira da se otarasi Ane ubistvom posle žustrih rasprava za Božić, te da je učestvovala u samom zločinu i prikrivanju dokaza, ali i u njegovom ohrabrivanju da to učini.

S druge strane, Ana je na katolički Božić panično zvala majku Milanku Ljubičić da iz Beograda odmah krene ka njoj da bi joj pomogla oko dece. Sada je Anina prijateljica otkrila da se Srpkinja prethodno sukobila s mužem, rekavši mu da planira da se odseli s decom u Vašington iako on ne želi da ide s njima. Ispostavlja se da Brajan nije želeo da ostavi majku i ode daleko od nje.

OD DETINJSTVA PROBLEMATIČAN

Brajan je od mladosti bio problematičan i u sukobu s ocem, jednim od najboljih neurologa u Masačusetsu, koji je umro pre četiri godine, a od kojeg se Dijana razvela koristeći sina kao oružje u obračunu s mužem. Brajan je više puta pljačkao oca, a poslednji put je opljačkao njegovu kuću posle smrti da bi ukrao testament i prepravio ga u svoju korist budući da mu otac ništa nije ostavio jer nisu razgovarali duže od 10 godina. Osumnjičeni je, prema rečima prijatelja njegovog oca, 2019. pokušao da ubije četiri ili pet policajaca kada su došli da ga ispituju u vezi s prevarom s umetničkim delima.

Tokom istrage nestanka Beograđanke isplivalo je i da je Dijana, najverovatnije, bila u sinovljevoj i snajinoj kući u Kohasetu u vreme nestanka, gde je, navodno, bila okupirana čuvanjem trojice mališana. Brajan je 1. januara tražio da mu nadležni dopuste da od 15 do 21 sat bude van kuće zbog obaveza oko majke. To je morao da učini da bi se legalno kretao s nanogicom, koju nosi otkad je priznao prevaru tešku 80.000 dolara. Otkriveno je da je sada osumnjičeni Amerikanac ipak lagao policiju i da je prikrivao svoje kretanje u dosluhu s majkom, koja je, navodno, isto kao sin, vrdala na ispitivanju vezanom za Anin nestanak.

- Brajan je policiji prvobitno kazao da je prvog dana Nove godine otputovao u Svampskot da vidi majku, koja je operisala kataraktu, a kasnije su u sudu rekli da mu je bilo odobreno da napusti prebivalište na šest sati tog dana da bi odvezao majku kući u njen stan, kao da ih je prethodno obavestio da će ona kod njega ostati do tog datuma. U nizu kontradiktornosti, Brajan je rekao policiji i to da se njegova majka brže oporavila nego što su mislili da hoće, pa da se ranije sama odvezla kući - otkrivaju američki mediji od izvora bliskog istrazi nestanka Beograđanke.

Foto: TWITTER/@BRADTATUM/SCREENSHOT

Brajan se smejao tokom hapšenja

Brajan je inspektorima rekao da je mislio da je Ana 1. januara odletela u Vašington i da je on posle toga obavljao neke poslove za majku i išao u prodavnice CVS i "Hol fuds" u blizini njene kuće, a snimci s kamera su pokazali da je kupio pet smutija, za trojicu sinova, sebi i verovatno za majku Dijanu.

Da je Dijana verovatno pristala da bude savršeni paravan za sinovljev zločin, ukazuje i činjenica da su istražitelji u kontejnerima u luksuznom stambenom kompleksu na Vinin skveru u Svampskotu, kao i na deponiji Pibodiju u blizini njene kuće, pronašli krvave kese, sekiru, testeru, tepih, krpe i praznu ambalažu od sredstava za čišćenje i još neke predmete za koje se sumnja da su iz doma Volšovih.

Bostonski mediji navode da je preliminarnom analizom već ustanovljeno da su nađeni ljudski tragovi na izolovanim predmetima. Tokom saslušanja Volša pred sudom 9. januara tužilac je otkrio da je policija pronašla slomljen nož i krv u podrumu kuće koju iznajmljuju Volšovi. Američki mediji su otkrili da je Volš po internetu pretraživao kako može da se otarasi tela oko 50 kilograma, kao i da je stanodavca pitao da li postoje kamere na kućama koje izdaje.

PRIZNALA DA NE VOLI SNAJKU

Svekrva je o Ani prijateljima govorila da nije dorasla njenom sinu, a i da je Brajan dečacima i otac i majka.

- Nažalost, nemam dobar odnos sa snajom, možda zbog kulturoloških razlika. Zbog toga je moj sin jedina konstanta u mom životu, brine o meni i osigurava da imam malo sreće da vidim unuke. On kuva, kupuje, čisti, igra se s decom, vaspitava ih i čita im priče za laku noć. Da nije bilo mog sina, moja veza s unucima bi se zaustavila - napisala je Dajana Volš u pismu sudiji koji je sudio Brajanu za prevaru sa slikama.

Ana je, navodno, Brajana upoznala kada je radila kao spremačica i to je veoma smetalo njegovoj majci.

Foto: Instagram/Printscreen

Ana Volš

LEČEN U PSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI

Brajan Volš je lečeni psihijatrijski bolesnik, otkrio je psihijatar dr Titman za američke medije.

- Brajan se osećao zanemareno, nevoljeno i emocionalno oštećeno jer su ga roditelji koristili kao pijuna u njihovom rastrzanom bračnom odnosu - ispričao je Titman, otkrivši da je zbog psihičkih problema, sada slobode lišeni muž nestale Ane Volš, napustio i školu u jednom trenutku.

OD MILIONA DO PROPASTI

Brajan je imao sreću da bude rođen u bogatoj porodici iz Masačusetsa. Išao je u najbolje privatne vrtiće i škole dok nije postao sociopata i psihički rastrojen. Kasnije se stabilizovao i nastavio lečenjem prekinuto školovanje.

Prema sudskim spisima, osnovao je više preduzeća u Marblehedu i Linu, bavio se posredovanjem u različitim delatnostima. Ipak, najviše novca je imao kada je opljačkao kuću oca, kojem je, prema navodima rođaka, ukrao oko milion dolara, posle čega je supruzi Ani kupio luksuzni automobil maserati za 120.000 dolara. Ana je, s druge strane, marljivo radila različite poslove od 2005, sanjajući američki san, a više od deset godina bavila se prodajom nekretnina i od toga zaradila dosta novca. Kupila je više nekretnina u Beogradu i Americi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading