RAZBUCANE TEORIJE ZAVERE ALBANSKIH MEDIJA! Obdukcija pokazala: Zumberi je umro prirodnom smrću u KPZ Sremska Mitrovica!

Autor:

Hronika

08.12.2022

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zumberi Argan, državljanin Norveske albanskog porekla umro je prirodnim putem u zatvorskom stacionaru u Sremskoj Mitrovici, pokazala je obdukcija tela čoveka osuđenog na 3 godine i 8 meseci zbog trgovine narkoticima, saznaje Republika.

RAZBUCANE TEORIJE ZAVERE ALBANSKIH MEDIJA! Obdukcija pokazala: Zumberi je umro prirodnom smrću u KPZ Sremska Mitrovica!

Foto: Tanjug/AP

Na osnovu zvaničnih izveštaja državnih organa, zlonamerni su i neistiniti navodi i terorije zavere dela albanskih medija koji prenose reči Zumberijevog člana porodice, rodom iz Peći, da je Zumberi ubijen u zatvoru zbog tetovaža "Adem Jašari, Skenderbeg, OVK", koje je imao na sebi.

Zumberi Argan preminuo je u KPZ Sremska Mitrovica 27.11.2022.godine. Telo osuđenika bez vitalnih parametara pronašao je zatvorski lekar u krevetu stacionara.

U skladu sa zakonom, policija je obavila uviđaj na mestu gde je pronađeno telo.

Republika

Foto: pixabay.com

 

Po nalogu tužilaštva telo je odneto na obdukciju na Institut za sudsku medicinu u Novi Sad.

O smrti osuđenika, KPZ Sremska Mitrovica je 27.11.2022. godine zvanično obavestila Zumberijevog advokata i ambasadu Kraljevine Norveške. Institut za sudsku medicinu je obavestio KPZ Sremska Mitrovica da će porodica preuzeti telo 6.decembra i da je obdukcioni nalaz dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Kako saznajemo, Zumberi Argan je od 3. februara i prijema u KPZ Sremska Mitrovica imao punu zdravstvenu zaštitu, kao i svi ostali osuđenici. Zumberi se više puta javljao na medicinski pregled i svaki put dobijao urednu terapiju. Više puta je boravio u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, gde je zbrinjavan jer je odbijao hranu i propisanu terapiju.

Iz krovne zdravstvene ustanove Uprave za izvršenje krivičnih sankcija vraćen je u stacionar u KPZ Sremska Mitrovica sa predlogom za dalju terapiju i tretman koji je osuđenik decidno odbijao. Zumberija su više puta pregledali i specijalisti Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici. 

Republika

Foto: youtube.com/paranormal5/printscreen

 

Kako saznajemo, na osnovu zvanične dokumentacije, osuđenika je redovno posećivao advokat.

U cilju pružanja psihosocijalne podrške osuđeniku, predstavnicima ambasade su vanredno odobravane posete 22. februara i 21. juna, a Zumberijevom ocu 3,4 i 12.marta.

Ove činjenice demantuju informacije koje su se pojavile u delu albanskih medija, da je Zumberiju bio onemogućen kontakt sa advokatom, ambasadom i porodicom.

Država Srbija i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija garantuju sva prava koja po zakonu pripadaju svim privedenim i osuđenim osobama i tu nema izuzetka po bilo kom osnovu, saznaje Republika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bri

15.12.2022 19:36

Ma vi ste ga ubili josh jedan albanac za vas je to Lego da ste jebnog albaca ubili svaka vam cast