DEVOJČICA PREMINULA OD STREPTOKOKA! Otac na ivici snage: Vraćali su me u bolnici, govorili da se HIDRIRA!

Autor:

Svet

07.12.2022

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Mala Stela MekKorkindejl, koja je od streptokoka juče preminula u bolnici u Severnoj Irskoj, postala je deveto dete u Britaniji koje je za kratko vreme preminulo od ove blesti.

DEVOJČICA PREMINULA OD STREPTOKOKA! Otac  na ivici snage: Vraćali su me u bolnici, govorili da se HIDRIRA!

Foto: gofundme.com

Njen otac Robert ispričao je medijima da je u poslednja tri dana ćerku više puta vodio kod lekara, ali da su ih oni vraćali nazad uz obrazloženje da devojčicu moraju što više da hidriraju.

Devojčica je u subotu 26. novembra počela da pokazuje simptome, a roditelji su odlučili da je odmah u ponedeljak odvedu kod lekara. Ona je tog dana trebalo da bude testirana na streptokoke, međutim lekari su od toga odustali.

Lekari su njenom ocu rekli da je previše zabrinut, da je sa njom sve u redu, da može da je odvede kući i hidrira je "Lukozadom". Sutradan se Steli stanje nije popravilo, pa su roditelji odlučili da je ponovo odvedu kod lekara, ali su ih ponovo vratili kući.

Nakon što je devojčica trećeg dana rekla da misli da umire, roditelji su ponovo ćerku odveli kod lekara, gde je utvrđeno da ima infekciju pluća, a lekari su se plašili i da je devojčica dobila sepsu.

Nakon što su joj uzeli krv na testiranje, utvrđeno je da devojčica ima streptokoke, piše Daily Mail.

- Sutradan je ona potpuno kolabirala, bila je mrtva na pet minuta, ali su uspeli da je vrate u život. Tada su je stavili u indukovanu komu i bila je na jakim antibioticima - rekao je njen otac.

Portparolka bolnice u kojoj je preminula devojčica, saopštila je da njihov kolektiv želi da izrazi duboko saučešće stelinim roditeljima.

- Svaki minut Stelinog lečenja je pažljivo analiziran. Smrt deteta je tragičan gubitak za njene roditelje i prijatelje i u ovim teškim trenucima, želimo da pustimo porodicu da na miru pati za njom. Rukovodstvo bolnice će se sastati sa roditeljima kada god to njima bude odgovaralo - saopštila je ona.

Otac devojčice se zahvalio svima na podršci i lepim željama.

- Da su sve lepe želje uslišene, moja ćerka bi danas sa mnom napustila bolnicu - rekao je on novinarima.

Robert je rekao da je uživao u svakom trenutku koji je provodio sa svojom ćerkom, a najviše su voleli da zajedno voze skuter i bicikl.

Podsetimo, u poslednje dve nedelje devet mališana je u Velikoj Britaniji preminulo od posledica streptokoka. Zdravstvene vlasti su nakon ovih slučajeva pokrenule opsežnu istragu, kako bi se utvrdilo kako je došlo do širenja infekcije među učenicima širom zemlje.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading