KO JE OTAC UHAPŠENOG VRAČARCA LUKE CEROVIĆA IZREŠETAN U CENTRU BEOGRADA: Sa fantomkom na glavi ušao u kafić i rešetao ŠKORPIONOM

Autor:

Hronika

17.11.2022

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj akciji MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, prilikom pretresa na 50 lokacija uhapšeno je 17 članova "vračarskog klana".

KO JE OTAC UHAPŠENOG VRAČARCA LUKE CEROVIĆA IZREŠETAN U CENTRU BEOGRADA: Sa fantomkom na glavi ušao u kafić i rešetao ŠKORPIONOM

Foto: www.profimedia.rs/printscreen

Odmah po hapšenju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića je isplivala informacija da su velike šanse da vođa vračarske grupe Nikola Džoni Vušović nasledi "poslove" Velje Nevolje, iako je pomenuti klan "nov na tržištu".

Nikola Vušović je bio stacioniran na Vračaru i svoju ulogu u kriminalnim krugovima oko Veljka Belivuka i Radoja Zvicera je izgradio nakon što je "kavački klan“ učvrstio svoje veze u Beogradu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Radoje Zvicer

Ogranak grupe koju Vušović predvodi se bavi ilegalnom distribucijom droge, a jedan od najistaknutijih članova ove grupe je, kako su mediji ranije pisali, Luka Cerović. Cerović je, kako se sumnja, zadužen za organizovanje međunarodnog šverca narkotika.

Grupa ima nekoliko članova zaduženih za najprljavije poslove, a pored Cerovića pominju se imena: Marko Drakula, Nikola Filipović, sin nekadašnjeg vođe "vračarskog klana" poznatog kao Boško Fleka, Miloš Pavlović i Stefan Vilotijević, poznat kao Mali Kićun i sestrić poznate estradne pevačice.

Takođe, Džoni Vušović i Luka Cerović su ranije hapšeni zajedno sa ubijenim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, te od tada datira spona između "vračarskog klana“ i Belivukove grupe.

Republika

Foto: MUP Srbije

Luka Cerović

 

Inače, Luka Cerović je, kako saznajemo sin Veljka Cerovića koji je ubijen u incidentu 2001. godine.

Incident se dogodio u kafiću 'Plavi jahač', kada su ubijeni vlasnik kafića Cerović (43) i njegov kum Ranko Vasiljević (40). Zasad nepoznati maskirani ubica sa 'fantomkom' na glavi ušao je oko 21.30 sati u 'Plavi jahač' na Studentskom trgu 21 i iz 'škorpiona' pucao na Cerovića i Vasiljevića, koji su sedeli za stolom. Cerović je ubijen na mestu, dok je Vasiljević pogođen u glavu preminuo je u bolnici.

Cerović je u Beograd došao iz Sarajeva po izbijanju rata u BiH. On je zakupio kafić 'Plavi jahač', a bio je vlasnik i nekoliko trafika i klub sa poker aparatima 'Multiklub'. Priča se da je držao i nekoliko lokala u Republici Srpskoj.

Kako je tada pisao Blic, Cerović je bio izuzetno blizak i sa Predragom Jokićem, koji je ubijen ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao u Balkanskoj ulici. Cerovićev kum Vasiljević takođe je po početku ratnih sukoba u Bosni došao u Beograd.

Šira javnost poznaje i oca Marka Drakule je takođe poznat u medijima, ali po tome što je Nebojša Drakula frontmen grupe "Direktori".

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Nebojša Drakula

 

Marko Drakula se, podsetimo, već tereti za pokušaj ubistva Lazara Vukićevića 7. oktora 2019. kada je pod "porše" pokojnog Vukićevića podmetnut eksploziv.

- Drakula se tereti da je pod Vukićevićem automobil postavio ekslozivnu napravu i aktivirao je kada je on bio u blizini. Međutim, Vukićevića je odbacila detonacija i on je prošao sa lakšim povredama. Godinu dana kasnije, klan Veljka Belivuka ubio ga je u kući strave u Ritopeku - podseća sagovonik Kurira.

On dodaje da je za ime Marka Drakule javnost prvi put čula posle hapšenje grupe mladića koja se sumnjičila da je nameravala da u pritvoru Centralnog zatvora otruje cijanidom vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića. Sumnjalo se da su oni obučeni u policajce presreli automobil u kom je bila Vukotićeva nevenčana supruga Maša M., koja je bila i očevidac likvidacije vođe škaljaraca u Istanbulu.

- Navodno su znali da Maša Vukotiću svakoga dana nosi hranu u pritvor i nameravali su da otrovnu supstancu ubace u hranu, međutim toga dana, ona nije imala obrok. Posumnjala je u "policajce" i prijavila sve policiji. "Međutim, kasnije na prepoznavanju Maša M. nije prepoznala Drakulu i ostale osumnjičene, pa optužnica protiv njih za trovanje Vukotića nije stupila na pravnu snagu i za to im se ne sudi - objašnjava sagovornik.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal, pokrenulo je istragu protiv vračarske krupe zbog sumnje da su učestvovali u tri likvidaije i pet pokušaja ubistava od 2019. do 2022. Među osumnjičenima koji su već u pritvoru je i Vlaldimir Kovačević, koji se sumnjiči i da je u junu prošle godine zapalio džip Sonji Lazetić, supruzi bivšeg fudalere Nikole Lazetića.

- Takođe, istraga je pokrenuta i protiv Vuka Usrulova, koji je već u pritvoru zbog ubistva Dragana Ilića Čađe, zatim Miloša Raičevića i Filipa Grujića koji su iza rešetaka u Srbiji, objašnjava sagovornik.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading