NAPADAČ KOJI JE IZBO LJUDE U ADMIRALA GEPRATA IMAO ŠIZOFRENI POREMEĆAJ: Tužilaštvo iznelo predlog za izricanje MERE BEZBEDNOSTI

Autor:

Hronika

03.11.2022

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je takođe predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor.

NAPADAČ KOJI JE IZBO LJUDE U ADMIRALA GEPRATA IMAO ŠIZOFRENI POREMEĆAJ: Tužilaštvo iznelo predlog za izricanje MERE BEZBEDNOSTI

Foto: Nikola Mutić

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog prihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema Iliji N. (39) zbog sumnje da je 4. septembra u prostorijama Prve Hristove crkve, pokušao da nožem ubije jednog muškarca, a dvojicu lakše povredio.

Naime, nakon sprovedene istrage i prikupljenih dokaza utvrdjeno je da je Ilija N. krivična dela za koja se tereti, izvršio u stanju neuračunljivosti usled šizfrenog poremećaja.

Sumnja se da je Ilija N. oštećene napao vojničkim nožem sa sečivom dužine 15 cm, u nedelju 4. septembra oko 11 časova.

On je došao do prostorija verske organizacije Prva Hristova crkva u ulici Admirala Geprata i popeo se na prvi sprat, držeći nož u ruci.

Šteta za ovu versku organizaciju, kako navode u ovoj crkvi, ide mnogo dalje od krvoprolića, objavljeno je na sajtu "religionunplugged" jer starešina Goran Zarubica  i izvesni Geri Džekson, koji je pomogao da se ova crkva u Beogradu otvori, tvrde da su posle napada uzgubili mesto okupljanja i pretrpeli pravi medijski linč.

- Fizička i emocionalna trauma je stvarna, ali to je samo početak - rekao je Geri Džekson, koji je pomogao u osnivanju crkve sredinom 1980-ih.

- Ministri, uključujući Mladena Jovanovića iz Hrvatske, bili su u poseti i vodili seminare u prvim danima beogradske crkve. Većina od 6,9 miliona ljudi koji žive u Srbiji identifikuju se kao pravoslavci, a Hristove crkve su klasifikovane kao sekte - rekao je Džekson.

- Sabor je od napada izgubio mesto okupljanja, a srpski mediji su crkvu okarakterisali kao "novu versku organizaciju“ koja "okuplja bolesne ljude da bi njima manipulisala - rekao je Goran Zarubica, starešina crkve koji je povređen u napadu.

- Tokom protekle tri decenije, skupština je pomagala izbeglicama i ljudima koji se bore sa zavisnostima i mentalnim bolestima - rekao je Zarubica, koji služi kao nacionalni koordinator za operaciju Božićno dete.

Oštećeni G.Z. je pokušao da ga smiri, ali je Ilija N. zamahnuo nožem ka njemu i naneo mu površinsku posekotinu u predelu grudi, a potom i S.M. posekotinu u predelu leve podlaktice.

Oštećenom D.R.A, Ilija N. je naneo zbirno tešku telesnu povredu opasnu po život - posekotinu leve nadlaktice u predelu arterije i jednu otvorenu ranu trbuha.

Uhapšen je ubrzo nakon izvršenja krivičnog dela, a oštećeni su zbrinuti u Urgentnom centru.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading