UGAŠEN POŽAR U NIŠU: Zbog gutanja dima hospitalizovano petoro ljudi

Autor:

Hronika

16.10.2022

16:43 >> 18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasno-spasilačkih jedinica sprečene su teže posledice usled izbijanja požara u stambenoj zgradi u Triglavskoj ulici u Nišu.

UGAŠEN POŽAR U NIŠU: Zbog gutanja dima hospitalizovano petoro ljudi

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay

Dve odrasle osobe i troje dece hospitalizovano je u niškom Kliničkom centru nakon požara koji je izbio u podrumu zgrade u Triglavskoj ulici. Brzom reakcijom vatrogasaca požar je ugašen, a prema nezvaničnim informacijama goreli su stari kreveti.

Vatrogasci su sprečili da se požar proširi na ostatak zgrade, a zbog gutanja dima Hitna pomoć zbrinula je pet osoba.

- U UKC je doveženo 5 osoba, dve žene i troje dece. Žene su nakon opservacije na odeljenju toksikologije, puštene kući u stabilnom stanju, dok su deca dobila kiseoničku terapju i sadu su stabilno - kažu u UKC-u, prenose Južne vesti.

Kako kažu u UKC-u, deca će ostati na klinici da se proprati njihovo zdravstveno stanje.

Podsetimo, požar je oko 17.15 sati izbio u podrumskim prostorijama, a veliki dim se proširio na čitavu zgradu. Većina stanara je odmah napustila svoje stanove, a osmoro starih, bolesnih i dece, kao i jednog psa evakuisali su vatrogasci.

Gorica Pavlović, jedna od stanara, kaže da je bilo pitanje dana kada će izbiti požar s obzirom na to da je podrum bio pun odbačenih lako zapaljivih stvari.

- U podrumu je bilo dosta kreveta, kartona, govorili smo da to treba da se izbaci, ali niko ništa nije preduzimao. Smatram da je upravnik zgrade trebao da se za to pobrine. U nekoliko navrata je dolazio kamion komunalnog preduzeća radi prikupljanja kabastog otpada, ali ništa nije urađeno. Koliko sam čula od komšija, neko je izgleda bacio pikavac kroz prozor podruma, pa su se te stvari zapalile. Možda nije namerno, ali u svakom slučaju mogao je neko da nastrada – kazala je ova Nišlijka.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading