BILO JE PROPUSTA U RADU CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U VRŠCU! Stigli prvi rezultati nadzora: Odgovorni će snositi posledice!

Autor:

Hronika

07.10.2022

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U radu Centra za socijalni rad u Vršcu bilo je propusta pokazali su prvi rezultati nadzora.

BILO JE PROPUSTA U RADU CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U VRŠCU! Stigli prvi rezultati nadzora: Odgovorni će snositi posledice!

Foto: ST/ N. Pančić, N. Mutić, Facebook

Ubijena devojčica u Vršcu

Koje su greške tačno načinjene, još se detaljno utvrđuje, a Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je odmah po saznanju o ubistvu maloletne Petre Budimirović i samoubistvu njenog oca Marka Budimirovića koje se dogodilo 4. oktobra u Vršcu preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac.

Kako nezvanično saznaju Novosti u Pokrajinskom sekreterijatu, inspekcija sve detaljno ispituje, kako bi se utvrdilo postupanje svih institucija, Centra za socijalni rad, policije i suda i za sve za koje se ustanovi da su odgovorni, snosiće posledice, jer u ovom slučaju, kako nam je rečeno, ne može biti jedan krivac.

- Odgovornost Centra za socijalni rad se ogleda u tome što par meseci nisu pratili slučaj ove porodice, a o detetu se nije razmatralo, što je trebalo - rečeno je nezvanično.

- Sud je poslao presudu, ali je vršački Centar nije dobio. Proverava se da li ju je i otac primio, mada se pretpostavlja da jeste, i da je to mogući okidač da počini ono što je uradio. -

Otac koji je najpre golim rukama zadavio sopstveno dete, a zatim presudi sebe i njegova supruga, odnosno majka deteta, kako saznajemo, nisu bili u brakorazvodnoj parnici, i on nije hteo razvod. Detretova majka se 30. aprila prvi put obratila policiji za pomoć, jer je suprug prema njoj bio nasilan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ana

07.10.2022 12:34

Sigurno će biti kazna 2% od plate.