FORMIRAN PREDMET ZBOG UBISTVA DETETA U VRŠCU! Tužilaštvo utvrđuje da li je bilo propusta u radu Centra za socijalni rad!

Autor:

Hronika

07.10.2022

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu formiralo je predmet na osnovu medijskih izveštaja o ubistvu i samoubistvu u Vršcu, radi utvrdjivanja da li je bilo eventualnih propusta u radu Gradskog centra za socijalni rad u tom gradu, koji su prethodili nedavnoj tragediji.

FORMIRAN PREDMET ZBOG UBISTVA DETETA U VRŠCU! Tužilaštvo utvrđuje da li je bilo propusta u radu Centra za socijalni rad!

Foto: Nikola Mutić, Facebook

Tužilaštvo je dalo nalog Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost poslova da prikupi i dostavi mu informacije i obavešrenja o izvršenom nadzoru nad radom Gradskog centra za socijalni rad u Vršcu, u cilju provere ima li elemenata izvršenja krivičnog dela nesavestan rad u službi ili drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Takodje je od Osnovnog suda u Vršcu zatražen kompletan spis predmeta protiv Marka B, koji se vodio zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Nakon prijema izvrštaja i drugih informacija, tužilaštvo će odlučiti o daljem postupanju.

Podsetimo, tragedija se dogodila u utorak kada je otac Marko B. ubio svoju dvogodišnju ćerkicu udavivši je u kadici, a zatim se obesio o luster.

Prethodno je pokušao i da namami majku devojčice u stan i da ubije i nju. Njih dvoje nisu živeli zajedno, a Marko je ranije dobio i zabranu prilaska zbog nasilja u porodici. 

On je pre same tragedije poslao prijateljima jezivi snimak u kome se, navodno, videlo i udavljeno dete, a majci je poslao poruku da će ubiti devojčicu i sebe, što je ona odmah i prijavila policiji, ali dok su stigli, on je ispunio ono što je nameravao.

Devojčica Petra (2) sahranjena je juče na groblju u Vršcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading