PRIJAVITE SEKSUALNO NASILJE! Tužilac Stefanović: Nema nedodirljivih, bez obzira na njihovu funkciju, materijalni položaj ili društveni status

Autor:

Hronika

14.09.2022

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koordinator za rodno zasnovano nasilje imenovan je kako bi pružio podršku zadužen žrtvama i uputio ih u pravila krivičnog postupka, kako bi im pomogao da budu zaštićene od svakog daljeg vida uznemiravanja.

PRIJAVITE SEKSUALNO NASILJE! Tužilac Stefanović: Nema nedodirljivih, bez obzira na njihovu funkciju, materijalni položaj ili društveni status

Foto: Više javno tužilaštvo

Predsednik UST Nenad Stefanović

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović pozvao je danas sve žrtve seksualnog nasilja da svoje slučajeve prijave policiji i tužilaštvu kako bi dobile adekvatnu zaštitu.

- Pozivamo svaku žrtvu da se obrati policiji i tužilaštvu, da veruju državnim institucijama koje sprovode mehanizam zaštite i budu uverene  da nema nedodirljivih, bez obzira na njihovu funkciju, materijalni položaj ili društveni status - poručio je Stefanović, nakon pokretanja istrage protiv osumnjičenog za niz krivičnih dela protiv polnih sloboda.

U cilju efikasne i adekvatne zaštite žrtava seksualnog nasilja i ujednačenog postupanja svih osnovnih javnih tužilaštava u Beogradu, Viši javni tužilac je u avgustu mesecu imenovao Koordinatora za rodno zasnovano nasilje.

Koordinator je, pored ostalog, zadužen i za podršku i razgovor sa žrtvama, kako bi ih uputio u pravila krivičnog postupka i pomogao da kroz čitav postupak prodju maksimalno ohrabrene i zaštićene od svakog daljeg vida uznemiravanja. 

Identitet svih žrtava čuva u strogoj tajnosti, u cilju zaštite njihove privatnosti.

Podsetimo, velika bura se podigla u javnosti kada je pre par dana objavljeno da je uhapšen seksualni predator koga je prijavilo deset devojaka, od kojih su dve bile maloletne.

Reč je o učitelju jahanja i kaskaderu Miloš Đ. (68) koji je seksualno uznemiravao polaznice škole jahanja.

Miloš Đ. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je, od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad polaznicama njegove škole jahanja

Kako se sumnja, u decembru 2010. godine, on je obljubio devojku koja je u to vreme bila maloletna, a osam godina kasnije pokušao da siluje još jednu maloletnicu.

Foto: ST/N.MUTIĆ

Konjički klub u kojoj su žrtve pohađale školu jahanja

M. Đ. se tereti i da je, od 2013. do 2021. godine, pet polaznica škole jahanja, od kojih su dve u to vreme bile deca, a jedna maloletna, neprimereno dodirivao po intimnim delovima tela.

Republika je u razgovoru sa M.G. jednom od vlasnica konjičkog kluba došla do informacije da je učitelja jahanja koji je uznemiravao polaznice škole, koja je nekada bila u njegovom vlasništvu, izbacila iz kuće pre oko 20 godina.

Đukić ne živi sa svojima sigurno duže od dve decenije. On je agresivan i prek čovek i njegova žena i deca nisu više mogli sa njim da žive, tako da je on bio posvećen poslu na kojem sada vidimo šta je radio. Nemam dilemu oko njegove krivice. Kriv je apsolutno. Sve je predato policiji i u toku je istražni postupak u kojem sam i ja saslušavana, pa zbog daljeg postupka ne smem da iznosim detalje - kazala je M. G. za Republiku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading