DOŽIVOTNA ROBIJA ZA UBICU SRBINA! Pucao na Milana dok je šetao psa: Ranjenog ga ostavio da iskrvari nasred ulice!

Autor:

Hronika

29.08.2022

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ubica Srbina Milana Lončara Džozefus Dejvis osuđen je na doživotnu robiju, odlučio američki sud posle emotivnog dvosatnog saslušanja.

DOŽIVOTNA ROBIJA ZA UBICU SRBINA! Pucao na Milana dok je šetao psa: Ranjenog ga ostavio da iskrvari nasred ulice!

Foto: printscreen

Zločin se, podsetimo, dogodio 2021. godine u naselju Breveritaun u Filadelfiji dok je Srbin šetao psa.

Tokom saslušanja, u petak, sudija Barbara A. Mekdermot pročitala je 25 pisama koje su poslali porodica i prijatelji u kojima se detaljno opisuje kako je Lončareva smrt uticala na njihove živote.

Svi su ga opisali kao brižnog i punog ljubavi, "najbolju osobu koju su ikada upoznali".

Jelena Lončar (28) rekla je da od bratovljeve smrti nije mogla da radi više od 20 sati nedeljno. Odselila se iz Filadelfije.

- Bol i strah od nasilja i smrti su previše jaki da bih podnela život u Filadelfiji - rekla je Jelena, prenose Novosti.

Na saslušanju i izjašnjavanju o krivici ubica Dejvis je, kako su juče preneli mediji u Americi, "pokazao malo emocija" dok se pojavio na sudu preko "Zum" platforme iz industrijskog popravnog centra u ovom gradu.

- Zurio je u kameru i, povremeno, zevao. U završnoj reči rekao je da je nevin i da su ga porotnici proglasili krivim na osnovu odeće. Moja rasa je, možda, odigrala ulogu - prenete su Dejvisove reči.

Džozefus Dejvis je osuđen za pljačku i drugostepeno ubistvo mladog Srbina.

Milan Lončar rođen je u Vejnu, u porodici Zorana Lončara iz Batajnice i Ejmi Launsberi. Bio je diplomac Univerziteta Templ i tek zaposlen kao stručnjak. Dejvis je sredinom januara 2021. pucao u Lončara nakon što je pokušao da mu ukrade novčanik. A zatim je pobegao sa saučesnikom dok je Lončar ležao krvareći do smrti nasred ulice.

Ubistvo je zabeležio video-snimak sa obližnjih objekata i on je bio ključni dokaz na Dejvisovom dvodnevnom suđenju. Iako tužilac nije imao očevice zločina, rekao je da "se na snimku vidi kako ubica nosi prepoznatljive cipele i blistavi kaiš".

- Nikada nećete zaboraviti taj kaiš i te patike - rekla je tužilac Džoan Peskatore.

- Srećna sam što je porodica Lončar dobila meru pravde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading