NASMEJANI KOLJAČ NA 100 STRANA OPISAO ZLOČINE! Lalićeva sveska ključni dokaz: Klan sarađivao sa Zvicerom!

Autor:

Hronika

17.08.2022

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Opisi novih zločina, imena ubica koja do sada nisu obuhvaćena optužnicom, poslovi sa drogom i oružjem, likvidacije u regionu, saradnja sa "kavčanima", posebno navodnim vođom Radojem Zvicerom...

NASMEJANI KOLJAČ NA 100 STRANA OPISAO ZLOČINE! Lalićeva sveska ključni dokaz: Klan sarađivao sa Zvicerom!

Foto: Tanju/R. Prelić, E-Stock, privatna arhiva

Sve ovo, pored ostalog, detaljno se navodi, u svesci koju je sada svedok-okrivljeni Srđan Lalić, pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priložio prilikom potpisivanja sporazuma sa Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK).

Prvi put je jedna sveska, i to optuženog za najteža dela, koji je priznao krivicu i nagodio se za blažu kaznu, sastavni deo tužilačkih spisa. Po svemu sudeći, Lalićevo priznanje i saznanja o gnusnim zlodelima prelomili su Tužilaštvo za organizovani kriminal da sa njim, u zamenu za kaznu od 18 godina robije, sklopi sporazum.

- Javnost je podeljena oko toga da li je Laliću trebalo dati ovaj status, ali nadležni organi nisu imali dilemu posle svih njegovih kazivanja - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi.

- Jer, odgovor na pitanje da li Laliću dati doživotnu, a da druge ubice nastave da slobodno šetaju ili mu dati 18, pa da se iza rešetaka nađu i oni koji do sada nisu, više je nego jasan. Svaka porodica koja je ostala bez najmilijeg ima pravo na istinu i pravdu.-

Zahvaljujući svesci otkrivena kodna imena na aplikaciji skaj

Pored novih ubistava i imena počinilaca, Lalić je, prema nezvaničnim saznanjima, detaljno opisao šemu funkcionisanja organizovane kriminalne grupe, puteve novca, pranje para, ali i "tesnu saradnju" sa Zvicerom. Takođe, dodao je nove podatke o krivičnim delima navedenim u dosadašnjim optužnicama i naredbama za proširenje istrage protiv grupe Belivuka i Miljkovića.

- Zahvaljujući toj famoznoj svesci, razotkrivena su i neka kodna imena na aplikacijama "Skaj", koje su koristili članovi grupe, pa su sada jasnije neke poruke, a rastumačene su i fotografije - navodi sagovornik Novosti.

- Mnogo toga je Lalić opisao i napisao, a sada se povodom toga sprovode istražne radnje, što će rezultirati novim optužnicama. -

U javnosti se uglavnom nagađa šta je to novo ponudio Lalić tužiocima za organizovani kriminal pa je dobio status svedoka-okrivljenog, poput Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića. Hrvatin je u zamenu za priznanje dobio 15, a ovaj drugi 14 godina zatvora.

U svesci opisane i likvidacije Škaljaraca, "ubistvo na šinama"

Pored rasvetljavanja likvidacije Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koje, investitora sa Zvezdare, u medijima se pominje da je Lalić opisao i ubistvo i nestanak dvojice vlasnika "Pink taksija" Teodora Gaćeše i Miroslava Rankovića. Ipak, kako saznajemo, glavna njegova saznanja odnose se na period od i posle likvidacije Vlastimira Miloševića, poznatije kao "ubistvo na šinama".

- Postoje indicije da je grupa ubijala za novac, i to po nalogu "kavčana" - objašnjava izvor Novosti.

- Ima novih detalja vezano za četiri likvidacije navodnih "škaljaraca" u Atini i na Krfu. Pored toga, razjasnio je i sudbinu mladića koji se navode kao počinioci tih krvavih zlodela, od kojih se neki vode kao nestali. Dao je i pregršt dokaza o Zviceru. -

Lalić još nije govorio u sudnici. Kratko se, tokom pripremnog ročišta, izjasnio da je kriv i da će potanko iznositi svoja saznanja na glavnom pretresu. Nastavak suđenja zakazan je za početak septembra.

Zadužen za aplikaciju "Skaj"

Srđan Lalić (37) uhapšen je u svom stanu u Rakovici 4. februara 2021. godine, u isto vreme kada i Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali najbitniji članovi ove kriminalne grupe. Nezaposlen, ali je po sopstvenom priznanju trgovao bitkoinima na berzi i mesečno zarađivao 1.300 evra.

Završio je fakultet i po struci je IT inženjer. Za potrebe grupe, kako se navodi, brinuo je o aplikaciji "Skaj". Jedno vreme radio je i u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, i to do 2017. godine, kada zapravo i počinje uspon Belivukove i Miljkovićeve ekipe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading