JEDNA INFORMACIJA BILA PRESUDNA DA SE LALIĆU SMANJI KAZNA! Rešena misterija poruke sa Skaja:"Kakav sam kralj, ubio sam dva kuma!"

Autor:

Hronika

14.08.2022

21:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srđan Lalić, četvrti optuženi iz klana Veljka Belivuka, od samog početka suđenja je pokušavao da sklopi sporazum sa tužilaštvom, međutim, nije uspevao sve dok nije rasvetlio ubistvo investitora sa Zvezdare Mirka Kojića Koje, bivšeg policajca i kuma Marka Miljkovića.

JEDNA INFORMACIJA BILA PRESUDNA DA SE LALIĆU SMANJI KAZNA! Rešena misterija poruke sa Skaja:"Kakav sam kralj, ubio sam dva kuma!"

Foto: Tanju/R. Prelić, E-Stock, privatna arhiva

Srđan Lalić

- Tek kada je ispričao sve detalje tog ubistva, tužilaštvo je pristalo da sklopi sporazum sa njim. Lalić je tako rešio zagonetku poruke sa "Skaja" u kojoj je Marko Miljković napisao: "Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma". Do detalja je sve opisao, a prema njegovim rečima Kojića su prvo otrovali, pa samleli u Ritopeku - rekao je sagovornik portala Telegraf.rs iz istrage ovog slučaja.

Ovim je Lalić sebi obezbedio sporazum kojim mu je smanjena kazna zatvora.

Više puta je od samog početka suđenja pokušavao da dobije status okrivljenog svedoka, ali je uporno odbijan. Tek nakon što je prošao nekoliko "testova", on je dobio tu mogućnost koja je od velikog značaja za rešavanje slučajeva koji nisu obuhvaćeni optužnicom, kao i onih u njoj. Presudno je bilo to što je ispričao o pomenutom investitoru. 

Foto: shutterstock

Srđan Lalić obezbedio manju kaznu

- Taj status nudi preko advokata, potom ga tužilac pozove i vidi šta on to nudi. Zato je nekoliko puta i odbijan, jer je tužilac smatrao da on zna mnogo više od onoga što je ispričao. Tek kada je počeo stvarno da priča i otkrio određene stvari kojih nema u optužnici i ispričao za još neke slučajeve, onda je dobio mogućnost da sklopi sporazum. Ceo razgovor sa njim je prvo snimljen, a potom je sve do detalja, svojeručno, morao da napiše na papiru. Ali bukvalno do sitnih detalja. Ako nadležni procene da nešto laže ili prećutkuje, dogovor odmah otpada. Lalić je inače od samog početka suđenja na sve načine pokušavao da smanji sebi kaznu i uradiće sve da to istera do kraja - rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja za Telegraf.rs.

Dodaje da će "najzanimljiviji" deo suđenja biti taj što će biti zajedno u sudnici sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

- Sedeće sa druge strane u delu gde su i ostali svedoci, odnosno, tamo gde sede Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Dakle, suočavaće se na sudu. Biće svi zajedno, samo neće sedeti zajedno, jer nema bojazni da bi nešto moglo da se dogodi - kaže istraga.

Ko je Mirko Kojić Koja

Mirko Kojić Koja je do 2000. godine radio kao pripadnik MUP-a, a potom se bavio investiranjem, držao je taksi i bio je kum Marka Miljkovića. U žižu javnosti je dospeo 2017. godine kada mu se zajedno sa Belivukom i Miljkovićem sudilo za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića.

Uhapšen je na aerodromu u Sarajevu 25. marta 2019. godine, ali je pravosnažno oslobođen kako i Belivuk i Miljković.

Posle nekoliko meseci je nestao. U prvi mah se mislio da se negde sklonio, ali je zapravo ušao u "klanicu".

Prema rečima svedoka, u Ritopek ga je namamio upravo Miljković, otrov mu je sipan u hranu, a nakon što je umro u najgorim mukama, samleven je u industrijskoj mašini za mlevenje mesa.

Njegovi ostaci su potom bačeni u Dunav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading