Suđenje Malbaši se privodi kraju: Advokat Jokić traži da se IZBACI STANKOVIĆEVO VEŠTAČENJE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jokić, koji brani i Zorana Marjanovića, predložio je sudu da se iz predmeta izbaci veštačenje pokojnog veštaka Zorana Stankovića, kao i službene beleške načinjene nakon svedočenja pojedinih građana, istakavši da one nisu ni korišćene u istrazi.

Suđenje Malbaši se privodi kraju: Advokat Jokić traži da se IZBACI STANKOVIĆEVO VEŠTAČENJE!

Foto: reprezentacija.rs

Suđenje nekadašnjem fudbaleru Partizana Nikoli Malbaši za pokušaj ubistva Igora Neškovića privelo se kraju.

Na današnjem ročištu u Višem sudu u Beogradu umesto tzv. "đavoljeg advokata", Dejana Lazarevića, pojavio se Stefan Jokić, koji je umesto njega pristao da brani bivšeg reprezentativca SCG.

Lazarević je zastupao i Veljka Belivuka, a uhapšen je u aprilu sa Darkom Šarićem zbog sumnje da je bio član njegove kriminalne grupe. 

Na današnjem suđenju Malbaši svedočio je sudski veštak Slobodan Savić, a na kraju su mu odbrana i tužilaštvo postavljali pitanja. Ustanovljeno je da Savić nije mogao sa sigurnošu da isključi mogućnost da je treća osoba nanela povrede Neškoviću, kao ni da se izjasni u kom položaju je Igor bio tokom nanošenja povreda.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Igor Nešković

Poznati advokat Stefan Jokić, koji brani i Zorana Marjanovića, predložio je sudu da se iz predmeta izbaci veštačenje pokojnog veštaka Zorana Stankovića, jer advokati optuženog nisu bili pozvani da prisustvuju rekonstrukciji, kao i službene beleške načinjene nakon svedočenja pojedinih građana, istakavši da one nisu ni korišćene u istrazi. Tužilastvo se usprotivilo predlogu da se iz predmeta izuzme osnovno i dopunsko veštačenje Stankovića.

 

Stanković je prošle godine u junu u svom svedočenju rekao da svi nalazi ukazuju da Neškovića nije ranilo treće lice, kako to tvrde Malbaša i Igor, već suvozač, na čijem mestu je sedeo Nešković.

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Zoran Stanković

Sudija je na kraju ročišta upitala fudbalera kako se oseća "s obzirom da se suđenje odužilo", a on je rekao da je dobro.

Nakon toga je zakazala iznošenje završnih reči za 26. jul.

Malbaša je optužen da je 8. jula 2020. godine u Zemunu pokušao da ubije poznanika Igora Neškovića, nanevši mu više povreda nožem. Na sudu su prikazani i snimci kako nakon zločina trči ulicama sa nožem u krvavim rukama. Međutim, u svojoj odbrani, i on i Nešković, tvrde da se u kolima pojavio treći čovek koji je ranio Igora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading