"To su opterećenja koja vozilo ne može da izdrži" - TRI AUTOMOBILA SE ZAPALILA na autoputu Bar-Boljare!

Autor:

Hronika

17.07.2022

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na novootvorenoj deonici crnogorskog autoputa Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, za prva tri dana zapalila su se četiri vozila, dok ih je čak 40 prokuvalo zbog opterećenja automobila pri velikim brzinama.

"To su opterećenja koja vozilo ne može da izdrži" - TRI AUTOMOBILA SE ZAPALILA na autoputu Bar-Boljare!

Foto: printscreen/Tanjug

Na novootvorenoj deonici crnogorskog autoputa Bar-Boljare, od Smokovca do Mateševa, za prva tri dana zapalila su se četiri vozila, dok ih je čak 40 prokuvalo zbog opterećenja automobila pri velikim brzinama.

Šef Službe zaštite i spašavanja na auto-putu Miloš Marković kaže da su se sva četiri požara na automobilima "pežo", "reno" i "sitroen" desila od petlje Pelev brijeg do rampi na Mateševu.

Veštak saobraćajne struke Mirko Đurović ističe da je brzina koja se postiže na auto-putu veliko opterećenje jer je otpor vazduha znatno veliki, naročito na brzini od 120 ili 130 kilometara na čas.

- Sve su to opterećenja koje vozilo trpi, u jednom trenutku ne može da izdrži - navodi Đurović.

Deonicom auto-puta "Princeza Ksenija", dugom 42 kilometra, za tri dana je prošlo više do 35.000 vozila. U Crnoj Gori je registrovano oko 256.000 vozila, čija je prosečna starost 15,5 godina, prenosi Blic. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading