MAKA NABIO PIŠTOLJ ŠEŠELJU U STOMAK! Lider radikala izbegao smrt - optuživao Maksimovića za ubistvo Boška Buhe

Autor:

Hronika

03.06.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, mogao je da postane žrtva klana Amerika jer se zamerio jednom od njegovih vođa Željku Maksimoviću Maki, saznaje Srpski telegraf.

MAKA NABIO PIŠTOLJ ŠEŠELJU U STOMAK! Lider radikala izbegao smrt - optuživao Maksimovića za ubistvo Boška Buhe

Foto: Tanjug/O. TOSKIĆ/Privatna arhiva

Naime, Maksimovićevo ima se u to vreme, maltene, i nije pominjalo u javnosti sve dok ga Šešelj nije javno prozvao u medijima.

- Željko Maksimović, zvani Maka, ubio je 10. juna 2002. generala policije Boška Buhu. Dokaze da je Maksimović ubio Buhu dobio sam direktno iz policijskih izvora, od časnih ljudi koji rade u policiji. Maksimović pripada gangstersko-mafijaškom klanu - rekao je tada predsednik SRS.

BLED KAO KRPA

Prema rečima, našeg izvora, Maka je poludeo, pogotovo što ga je Šešelj u svakoj prilici prozivao. Govorio je da se radi o najobičnijoj kukavici koja ne sme nikom da stane na crtu i da se krija iza svojih ubica, koje šalje u likvidacije.

- Kako bi mu se osvetio i, kako je pričao, "naučio debelog pameti", odlučio je da upadne pravo u Magistrat u Zemunu, sedište radikala, gde umalo nije izbio pravi rat - svedoči naš sagovornik.

Republika

Foto: Đ. Kojadinović

Željko Maksimović Maka

 

Sa obezbeđenjem je došao na vrata, gde ga je dočekalo do zuba naoružano radikalsko obezbeđenje. Kada su videli mafijašku ekipu, Šešeljevi telohranitelji su potegli pištolje i sve je mirisalo na krvoproliće. Maka je, međutim, uspeo da smiri uzavrele strasti i tražio je da vidi Šešelja lično da bi se izbegao sukob.

- Lider radikala je nastupio drsko, u svom stilu, i upitao nezvanog gosta šta radi tu. Maka je munjevito reagovao, potegao pištolj, gurnuo ga u stomak nasmrt prebledelom Šešelju i kroz zube procedio: "Je li, šta ti, debeli, pričaš po Zemunu?!" Šešelj je zamuckivao i pokušavao da se opravda, ali Maksimović nije odustao sve dok nije dobio obećanje da to više nikad neće uraditi. Tada se ekipa pokupila i ostavila pokisle radikale - svedoči sagovornik Srpskog telegrafa.

POBEGLI POSLE PRESUDE

Nedugo posle ovog incidenta protiv takozvane Makine grupe podignuta je optužnica za Buhino ubistvo. Na suđenju koje je počelo 16. septembra 2003. pred Specijalnim sudom Nikola Maljković i Vladimir Jakšić su oslobođeni, ali su pobegli posle prvostepene presude, dok je Maka od tada, pa do danas nedostupan srpskom pravosuđu. Dve godine kasnije je Vrhovni sud poništio oslobađajuću presudu i vratio postupak na početak, ali više nije imao kome da sudi, pa se za proces više nije čulo.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Vojislav Šešelj

 

Da je Šešelju malo falilo da izgubi glavu, dokazuje događaj iz marta 1995, kada je Maka iz čista mira u Beogradu sa četiri hica ubio policajca Gorana Radulovića (29). Navodno, Maksimović je na ulici pokazivao pištolj drugu, a kada je policajac prišao da ga legitimiše, Maka je zapucao i usmrtio ga. Kasnije se pravdao da je mislio da Radulović hoće da ga ubije, a ceo slučaj je kasnije okvalifikovan kao nužna odbrana!

Srpski telegraf je juče pokušao da dobije komentar i od Šešelja. On nam je prvo rekao da ga nazovemo za pola sata, ali se do zaključenja ovog broja nije javljao na telefon.

Klan sumnjiče za 20 likvidacija

Kako je Srpski telegraf u četvrtak ekskluzivno objavio, klan Amerika se sumnjiči za 20 ubistava kriminalaca, policajaca i državnih funkcionera devedesetih godina.

Serija likvidacija je usledila posle nestanka osnivača klana Vojislava Raičevića zvanog Voja Amerikanca, o čemu bi trebalo da progovori Vojin brat Veselin, protiv koga je nedavno podignuta optužnica zbog šverca heroina.

Majk i Jakšić u zatvoru

Maksimović je u operativnim podacima označen kao jedan od vođa klana Amerika, koji deluje u Južnoj Americi. Drugi visokopozicionirani član Zoran Jakšić je u Peruu osuđen na 25 godina zbog šverca kokaina.

Republika

Foto: Poder Judical del Peru

Zoran Jakšić

Na vrhu piramide je Mileta Miljanić Majk, ali je i on posle mnogo godina pod zaštitom DEA dopao zatvora. Trenutno mu se sprema optužnica za pranje novca za zloglasni italijanski klan Gambino.

Krije se u Brazilu, radio kod Arkana

Maka (52), prema poslednjim informacijama, krije se u Brazilu. On je sin nekadašnjeg istaknutog funkcionera kontraobaveštajne vojne službe. Već kao 16-godišnjak je obio mrtvačnicu Medicinskog fakulteta da bi vežbao pucanje iz pištolja na mrtvacima.

Republika

Foto: youtube.com/radovan džeko

Arkan

Sa 20 godina počeo je da radi kao izbacivač u disko-klubu "Amadeus", čiji su vlasnici bili Željko Ražnatović Arkan i Dragan Malešević Tapi, a nakon toga je dugo boravio u inostranstvu.

Govorilo se i da ga je početkom devedesetih angažovao DB za razbijanje opozicionih skupova, a navodno je od sredine devedesetih ubijao za račun crnogorske službe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Jak Radikal ali u COPORU

03.06.2022 23:35

JOS SU SESELJU GACE PUNI ! SAD CUTI KO ZALIVEN.