OPOZICIONA PAROLA: Za vlast sve, za narod ništa! Šta je zajedničko svim opozicionim liderima?

Autor:

Vesti

22.05.2022

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi večiti lideri stranaka se povlače nakon aprilskih izbora: Neki su se umorili, neki priznali grešku, ali jedan se još NE PREDAJU.

OPOZICIONA PAROLA: Za vlast sve, za narod ništa! Šta je zajedničko svim opozicionim liderima?

Foto: printscreen/N1/CBS Mornings

Šta je zajedničko Vojislavu Šešelju, Čedomiru Jovanoviću, Nenadu Čanku, Zoranu Živkoviću, Arisu Movsesijanu, Saši Raduloviću, Borisu Tadiću... To što su posle prošlih ili pretprošlih izbora postali manje-više bivši političari.

Iako je od uvođenja višestranačja u Srbiji prošlo više od tri decenije, i subjektivni i objektivni je utisak da je sve vreme na političkoj sceni i u vlasti i opoziciji ključnu ulogu igralo desetak lidera, prenosi Blic. 

Bili su u vlasti, opoziciji, prolazili, ostajali ispod cenzusa, ali nisu napuštali čelo svoje stranke. Oni retki koji bi se čak i odrekli liderske pozicije ubrzo bi i napuštali stranku kako bi napravili novu svoju partiju i ponovo bili vođe.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Zdravko Ponoš i Dragan Đilas

Ipak, čini se da se situacija u tom pogledu menja poslednjih godina. Naime, rezultati poslednjih i pretposlednjih parlamentarnih izbora konačno su delovali otrežnjujuće za pojedine "večite lidere" pa su odlučili ili da "abdiciraju" ili se pasiviziraju malo.

Tako su se nakon parlamentarnih izbora 2020. godine i neulaska u skupštinu upasivizirali Čedomir Jovanović, Nenad Čanak i Zoran Živković da bi posle nedavnih aprilskih izbora njihovim putem krenuli Vojsilav Šešelj, Aris Movsesijan, a moglo bi se reći i Saša Radulović pa i Boris Tadić iako mnogi analitičari tvrde da je negativan rezultat SDS-a posledica i činjenice da je njegov lider kasno ušao u kampanju.

Zanimljivo da su Šešelj, Movsesijan i Radulović preuzeli odgovornost nakon izbornog neupeha i čak načinili konkretne korake u tom smeru dok se čini da se Tadić ne predaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading