UHAPŠEN MUŠKARAC U SREMSKOJ MITROVICI: U kući držao arsenal oružja

Autor: Republika

Hronika

01.06.2022

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici policije u Sremskoj Mitrovici po naredbi Višeg suda u tom gradu uhapsili su Š.D. iz Novog Sada zbog neovlašćenog držanja, proizvodnje, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija.

UHAPŠEN MUŠKARAC U SREMSKOJ MITROVICI: U kući držao arsenal oružja

Foto: Policija Crne gore

Pretresom stana i drugih prostorija na teritoriji Novog Slankamena a čiji je vlasnik osumnjičeni Š.D.  pronađene su velike količine oružja i to: jedna lovačka puška kalibra 12, br H12704, 132 komada lovačke municije kal 12, četiri pištoljska metka kal 7,62 mm.

U drvenom ormaru u pomoćnom objektu bez vrata, u pvc kesi bele boje pronađena je jedna ručna bomba sa brojem na kašici "8508" i natpisom na telu bombe "M50PZ",  jedna tzv. inicijalna kapisla sa osiguračem, 50 komada municije kal 7,9 mm, 1 metak nepoznatog kalibra, 25 komada pištoljske municije kal 7,62mm, 8 komada pištoljske municije kalibra 6,35mm, 65 komada lovačke municije kalibra 12mm.

Republika

Foto: Policija Crne gore

Puška, ilustracija

U hladnjači za voće u sklopu pomoćnog objekta u uglu, uspravljena, pronađena je jedna poluautomatska vojna puška "Pap", sa optičkim nišanom "Zrak" 6x42, sa ručno pravljenim prigušivačem koji je zatečen namontiran na pušci a okvir iste je bez municije.

U kući u spavaćoj sobi na ormaru, pronađena je jedna lovačka puška "Iž", kao i dve kutije sa 50 komada lovačke municije kalibra 12mm. Za navedenu pušku osumnjičeni Š.D. poseduje oružni list.

Zamenik Višeg javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici odredio je zadržavanje do 48 časova osumnjičenom zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading