SARAĐIVALI SA KLANOVIMA I NAMEŠTALI KOLEGAMA UBISTVO! Otkriveno ko iz crnogorske policije stoji iza nadimaka na Skaj aplikaciji!

Autor:

Hronika

09.05.2022

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje dvojica policajaca koji su, kako se sumnja, odavali tajne škaljarskom i kavačkom kriminalnom klanu, na kriptovanoj Skaj aplikaciji koristili su stvarne nadimke svojih kolega - Radonja i Tigar.

SARAĐIVALI SA KLANOVIMA I NAMEŠTALI KOLEGAMA UBISTVO! Otkriveno ko iz crnogorske policije stoji iza nadimaka na Skaj aplikaciji!

Foto: Libertas/Printscreen

Marko Mesar, Nebojša Bugarin, Velja Nevolja, Zvicer, Lazović i Milović

Istražitelji će morati da utvrde da li su oni, na taj način, targetirali kolege kotorskim klanovima, čiji međusobni rat je za sobom odneo više od 50 života, rečeno je “Vijestima”. Policajca koji je na kriptovanoj aplikaciji koristio nadimak Radonja istražitelji su otkrili, a pred njima je da utvrde ko je koristio nadimak inspektora koji je radio na rasvetljavanju najtežih krivičnih dela - Tigar.

Prema informacijama “Vijesti”, koje nisu potvrđene, dugogodišnji pripadnik sektora bezbednosti koji je koristio taj nik, na Skaj aplikaciji preko koje je komunicirao sa šefom i pripadnicima kavačkog klana, koristio je i nadimak Kardinal. Izvori iz vrha Uprave policije pre dva dana tvrdili su za “Vijesti” da su otkrili ko su Tigar i Slobodan, koji se pominju u nalazu Evropola, a dostavili su i njihove fotografije.

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

Ispostavilo se, međutim, da je Tigar stvarni nadimak dugogodišnjeg inspektora koji je negirao te optužbe. Rekao je i da je onaj koji je koristio nadimak Tigar na aplikaciji Skaj svesno to uradio, kako bi ga stavio na listu za odstrel kriminalnih klanova. Portal Libertas press, pozivajući se na spise Evropola, objavio je pre nekoliko dana da je ta osoba od šefa kavačkog klana Radoja Zvicera primila kao poklon ilegalno oružje.

Uz jasne nalaze da su sa kavčanima u klanu bili policajci Petar Lazović i Ljubo Milović, iz Europola poručuju da treba istražiti i umešanost policajca Enisa Bakovića:

- A u vezi sa obaveštenjem Interpola i uloge Tamare Zvicer (supruga Radoja Zvicera). Treba, takođe, identifikovati i ostale spomenute službenike policije zvane ‘Tigar, Aco, Slobodan i Ranko’, jer su svi oni imali specifičnu ulogu kada je reč o zaštiti pripadnika klana Kavač i otkrivanju osjetljivih operativnih podataka... Tigar je osoba koja je od Zvicera primila, kao poklon, ilegalno oružje, a bio je i korisnik blindiranih automobila koje su, najverovatnije, kupili pripadnici klana Kavač, takođe, na poklon - navodi Europol.

Foto: E-Stock,Tanjug/R. Prelić

 

Iako nije pomenut imenom, na fotografiji sa šefom i članovima kavačkog klana koji je objavio “Libertas press”, nalazi se i policajac Nebojša Bugarin. Lazović, Milović i Bugarin nisu se oglašavali nakon objavljenih optužbi, a Baković je za “Vijesti” saopštio da je iznenađen pominjanjem.

Nik Radonja, kako piše u spisima Specijalnog državnog tužilaštva, koristio je donedavni šef Odela za suzbijanje privrednog kriminala Dalibor Medojević. Tog dugogodišnjeg policijskog fuknkcionera kolega su uhapsile 8. marta zbog sumnje da je jednom od vođa škaljarskog kriminalnog klana, Jovanu Vukotiću, odavao poverljive informacije.

Terete ga da je, kao član te kriminalne grupe, prihvatio da postupa po naredbama i uputstvima Vukotića, koja su mu prenesena direktno ili preko drugih članova kriminalne organizacije: “Da kao policijski službenik vrši provere lica iz suprostavljenih kriminalnih organizacija i dostavlja podatke organizatoru i drugim pripadnicima kriminalne organizacije, da usmerava policijske aktivnosti i radnje ka članovima suprotstavljene kriminalne organizacije, vrši provere vozila u elektronskim evidencijama U.P., a koja su od interesa za organizatora i pripadnike kriminalne organizacije”.

U spisima Apelacionog suda piše i da Medojevića sumnjiče da je prihvatio da za račun škaljarskog klana stupa u kontakt sa predstavnicima izvršne vlasti: “Kako bi izdejstvovao razrešenje pojedinih policijskih službenika”.

Spisi Specijalnog državnog tužilaštva potvrđuju informacije “Vijesti” objavljene nakon hapšenja Medojevića - sumnjiče ga da je pribavljao podatke iz policijskih istraga koje se sprovode prema škaljarcima, ali i podatke o aktivnostima policijskih službenika koje se odnose na planirane pretrese pripadnika tog klana, o čemu je, kako tvrde, obaveštavao Vukotića.

"Kako bi pripadnici kriminalne organizacije sklonili eventualne kompromitujuće stvari sa lokacija gde treba vršiti pretres”. Između ostalog, Medojevića su odale i poruke razmenjene sa “škaljarcima” 3. marta 2021. godine, kada je govorio na konferenciji za medije.

- Iz kojih proizilazi da se upravo okrivljeni M. dopisivao u vreme, odnosno neposredno nakon konferencije za štampu kojoj je i sam prisustvovao, te iz samih sadržaja razgovora i poruka proizilazi da se radi o ovom okrivljenom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading